De Goudse band Cookhouse met Jeroen en Ronald Hendriksen treden op tijdens het eerste Gouds Geluk Festival. Foto: Marianka Peters
De Goudse band Cookhouse met Jeroen en Ronald Hendriksen treden op tijdens het eerste Gouds Geluk Festival. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Gouds Geluk Festival bol van lokale acts

Gouda - De Goudse band Cookhouse met de broers Ronald en Jeroen Hendriksen, Popkoor Prestige uit Gouda en het akoestische trio De Underkoffers uit Gouderak. Het programma van de eerste editie van het Gouds Geluk Festival is bekend.

Door Marianka Peters

Op zondag 28 juli is de Theaterbakkerheij en GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk dé place to be. Er treden maar liefst twaalf acts op, verspreid over drie podia op het GOUDasfalt terrein. Naast muziek is er veel ruimte voor cultuur, kleinkunst, poëzie en theater. Verder is er van alles te beleven en te ontdekken. Er is live painting, grime voor kinderen en er lopen acteurs rond over het festivalterrein.
De programmering voor het gratis festival bestaat vooral uit lokale acts. Zo staan op het hoofdpodium onder anderen de Goudse band Cookhouse en De Theaterbakkerheij huisband Bulk Out!. Ook Popkoor Prestige is erbij. Met ruim 120 leden is dit het grootste zangkoor van Gouda. De line-up van het hoofdpodium is compleet met het akoestische trio 'De Underkoffers' uit Gouderak, en woordkunstenaar 'Van Piekeren' uit Utrecht. Op de 2 overige podia is er ruimte voor kleinkunst, toneel, poëzie en lokale singer-songwriters.
Na het succes van 'Titanic', 'Troje' en meerdere producties in het eigen theater aan de Gouderaksedijk, weet heel Gouda dat De Theaterbakkerheij garant staat voor een groots spektakel. "Op het Gouds Geluk Festival komt alles wat De Theaterbakkerheij is samen in een groot feest. Wij willen onze bezoekers het echte Theaterbakkerheij gevoel meegeven. Bij ons draait het naast kwaliteit, vooral om gezelligheid. Ons podium is voor iedereen. Dat gevoel hopen we ook te kunnen creëren tijdens de eerste editie van Gouds Geluk," aldus organisator en oprichter van De Theaterbakkerheij Ruud Bakker. Het muziekspektakel is van 15.00 tot 21.00 uur. Omdat parkeren op GOUDasfalt niet mogelijk is, wordt aangeraden om met de fiets te komen. Ook pontje GEIN is de hele dag in de vaart. Het volledige programma staat op www.theaterbakkerheij.nl.

Goudse Post
Meer berichten