Heren A van de Goudse Reddingsbrigade Nederlands Kampioen. Foto: Sandra Schep i.o.v. Goudse Post
Heren A van de Goudse Reddingsbrigade Nederlands Kampioen. Foto: Sandra Schep i.o.v. Goudse Post (Foto: )

Goudse Reddingsbrigade Nederlands Kampioen

Gouda - Zowel de Heren A als Dames B1 van de Goudse Reddingsbrigade zijn Nederlands Kampioen geworden tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events.

Dit kampioenschap vond in het weekend van 13 en 14 juli plaats op het Banjaardstrand in het Zeeuwse Kamperland. De lifesavers van de Goudse Reddingsbrigade (vanaf 15 jaar) streden zeer verdienstelijk mee om de Nederlandse titels.

Zaterdagochtend werd het wedstrijdprogramma al vroeg aangepast vanwege een te sterke stroming in zee, daarom werden eerst een aantal strandonderdelen als beach sprint en beach flags gestreden. De uitgestelde surf race en board rescue race konden in de namiddag alsnog doorgaan. Ook de zondag was volgepland met spectaculaire individuele en teamonderdelen als beach run, ocean man/woman, rescue tube rescue en de mixed ocean lifesaver.


Gedurende het weekend namen de Gouwenaars vol trots meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles in ontvangst. De teams Heren A en Dames B1 werden Nederlands Kampioen! Dames B2, Master Dames en Master Heren werden tweede in het teamklassement.

Een selectie wedstrijdzwemmers van de Goudse Reddingsbrigade zal van 17 september t/m 1 oktober a.s. meedoen aan het Europees Kampioenschap Lifesaving in Riccione, Italië.

Goudse Post
Meer berichten