van links naar rechts:Burgemeester Mirjam Salet, de drie redders: de heer Arkiza, mevrouw Rabouw, de heer Tesser en de heer Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.Foto: PR
van links naar rechts:Burgemeester Mirjam Salet, de drie redders: de heer Arkiza, mevrouw Rabouw, de heer Tesser en de heer Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.Foto: PR (Foto: )

Erepenning voor Goudse helden

Gouda - Vijf Goudse helden hebben donderdag 11 juli een erepenning ontvangen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor het redden van slachtoffers uit een auto die te water was geraakt. Burgemeester Mirjam Salet reikte de erepenningen uit namens de KMRD aan de heer Arkiza, de heer Tesser en mevrouw Rabouw. Twee van de vijf redders konden helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn. Zij zullen de erepenning op een later tijdstip ontvangen.

Op zaterdag 23 maart belandde een auto ondersteboven in het water op de hoek van de Walvisstraat / Westerkade. De auto verdween bijna geheel onder water. De vijf Gouwenaars handelden meteen en doken het water in om de inzittenden uit de auto te bevrijden of gaven eerste hulp en reanimatie op de kant. Burgemeester Salet: "In dit soort situaties, telt elke seconde. Het is niet vanzelfsprekend dat omstanders direct handelen bij een ongeluk. Deze vijf Gouwenaars deden dat gelukkig wel'.

Bij de uitreiking waren ook de drie slachtoffers en hun familie aanwezig om hun redders te bedanken.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden