Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Doe mee met Singel Swim Gouda

Gouda - Vanavond wordt tijdens een Proefplons het hele parcours van de Singel Swim Gouda gecontroleerd. Vorig jaar bleek uit metingen dat de waterkwaliteit in de Goudse Grachten niet voldoende was. Maar dit jaar zijn de vooruitzichten beter. Hoewel het waterschap nog definitieve metingen moet verrichten, gaat de organisatie van Singel Swim Gouda ervan uit dat het zwemevenement aanstaande zaterdag gewoon doorgaat. Inmiddels hebben zich al meer dan 50 zwemmers opgegeven.

Zwemmen in een zeer bijzondere ambiance tussen de historische parels van Gouda door tijdens een tocht van 500 meter, 1 kilometer of zelfs drie kilometer, is dat niet cool?! De organisatie zorgt voor extra sfeer rondom het zwemfestijn door een optreden van een viswijvenkoor kort voor de start, een start- en finishhaven vol vlaggen, veel publiek, een speaker, et cetera. Vorig jaar ging de Goudse Singels Swim helaas niet door vanwege een enorme berg vervuild regenwater, maar dit jaar verwacht de organisatie dat zaterdag 13 juli om 12.00 uur het startschot zal klinken van de derde editie van dit nieke zwemevenement.

U zwemt langs oude kaaspakhuizen en onder diverse oude pittoreske bruggen. U wordt daarbij aangemoedigd door een kleine 2.000 (!) toeschouwers als het net zo druk is als tijdens de eerste twee edities in 2016 en 2017. Nieuw tijdens deze editie is een race over 500 meter voor jonge en recreatieve zwemmers.

VOORINSCHRIJVEN tot en met 10 JULI mogelijk
Voorinschrijven kan tot en met 10 juli. De inschrijflink is https://goudasport.nl/evenementen/goudse-singels-swim/.
Inschrijven tot en met 10 juli kost respectievelijk 17,50 euro, 25 euro en 27,50 euro. Na-inschrijven kan op 13 juli tot drie kwartier voor de starttijd van het onderdeel waaraan u mee wilt doen (3 kilometer of 1 kilometer of 500 meter) en kost 5 euro extra.
LET OP: mocht het evenement door overmacht niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld vanwege een te slechte waterkwaliteit), dan vindt géén restitutie van het inschrijfgeld plaats. (Inschrijfprijzen tot en met 1 mei waren: 12,50 euro (500 meter), 20,00 euro (1 km), 22,50 euro (3 km)).

NIEUW PARCOURS
De start van alle afstanden is gewijzigd t.o.v. de edities in 2017 en 2016. Deze is nu in de historische Museumhaven met de Mallegatsluis, het IJsselhuis en Werfhuis.
De race over 3 kilometer start rond 12.10 uur (briefing om 11.55 uur) en voert vanaf de Mallegatsluis naar de Kattensingel. In die singel wordt gekeerd net voor de Kleiwegbrug en vervolgens terug gezwommen naar de finish nabij de Mallegatsluis/het Gouds Ondernemershuis.

De races over 1 kilometer en 500 meter starten rond 14.00 uur.

WATERKWALITEIT
Het zwemwater van de Goudse Singel Swim moet voldoen aan de hoogste eisen voor het zwemmen in buitenwater. Enkele dagen voor het evenement wordt de kwaliteit een aantal keer gemeten door Hoogheemraadschap Rijnland en geanalyseerd door hen. Alleen als diverse bacteriële waarden onder de door het waterschap bepaalde normen liggen gaat het evenement door. In 2018 was dit helaas niet zo en moest het evenement gecanceld worden. In 2016 en 2017 waren de gemeten waarden dusdanig laag dat het evenement wel door kon gaan.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden