Onno van Beynum Ere-Waegemeester

Door Marianka Peters

Gouda - De Goudse ondernemer Onno van Beynum is benoemd tot Ere-Waegemeester van Gouda en is hiermee toegetreden tot het illustere gezelschap van het Gilde der Ere-Waegemeesters. De intronisatie vond vrijdagavond plaats tijdens het afscheidsfeest van Van Beynum Autobedrijven. Per 1 juli zijn alle onderdelen van het 99-jarige familiebedrijf in handen van Maas Autogroep.

Onno van Beynum stond aan de grond genageld, toen de degelatie van het Genootschap Graaf Floris V, waartoe het Gilde van Ere-Waegemeesters behoort, de feestzaal bij Fort Wierickeschans binnenkwam met Opper-Waegemeester en burgemeester van Gouda, Mirjam Salet, voorop. Van Beynum kreeg de prestigieuze titel omdat hij zich op allerlei gebieden verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad, door sponsoring van evenementen en andere maatschappelijke bijdragen aan de Goudse samenleving. Nadat hij de proeve van bekwaamheid, door het boren, proeven en keuren van een Goudse kaas, met goed gevolg had afgelegd, kreeg Onno de verdiende medaille en werd hij met het kaasmes tot Ere-Waegemeester 'geslagen'. "Een ongelooflijke verrassing," aldus Onno. "Ook al heb ik de regie graag in eigen hand. Het Ere-Waegemeesterschap is een mooi eerbetoon waar ik trots op ben."

Van Beynum Autobedrijven was tot voor kort een echt familiebedrijf. 99 jaar geleden begon de grootvader van Onno met de verkoop van het populaire automerk Volkswagen. Door de jaren heen werd het aanbod uitgebreid met Audi. Onno van Beynum nam de leiding van de Van Beynum Autogroep op 30-jarige leeftijd over van zijn vader Ton van Beynum en heeft het bedrijf met vestigingen in onder meer Gouda en Woerden 25 jaar geleid. Onlangs heeft Maas Autogroep de dealerbedrijven van Van Beynum overgenomen en is er een einde gekomen aan de familiedynastie.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden