Beach Rugby betekent spektakel. RFC Gouda organiseet zaterdag een groot toernooi op de markt. Foto: Marianka Peters
Beach Rugby betekent spektakel. RFC Gouda organiseet zaterdag een groot toernooi op de markt. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Gouda Beach uitgebreid met sportieve uitdagingen

Gouda - Donderdagmiddag rijden vrachtwagens vol zand af en aan om de markt voor vier dagen te veranderen in een groot stadsstrand vol sportieve uitdagingen. Dit jaar wordt het strand op zondag en maandag uitgebreid tot maar liefst 9 velden. Het Leraren-, Vrienden- en Bedrijventoernooi zijn alle drie inmiddels uitverkocht, in totaal nemen meer dan 100 teams het tegen elkaar op. De organisatie is nu al meer dan tevreden over de komende editie.

Het programma biedt weer voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen rekenen op de vertrouwde onderdelen zoals de diverse beachvolleytoernooien, rugby, yoga en Buurtsport activiteiten voor kinderen en jongeren. Nieuw dit jaar is het VollinGo Open 2x2, waarbij semi-professionals het in teams van twee tegen elkaar op zullen nemen in een zinderende strijd. Het belooft een spectaculaire avond te worden voor de toeschouwers.

Het zandspektakel start vrijdagmiddag om 15.30 uur met de Battle of the Buurtsport. Om 18.30 uur begint het Lerarentoernooi. De leraren uit het Goudse voortgezet onderwijs zetten weer hun beste beentje voor om de eer van de school hoog te houden, dus kom ze aanmoedigen. Zaterdag staat de hele dag in het teken van rugby met een groots opgezet Beach Rugby toernooi door RFC Gouda. 's Avonds is het de beurt aan de beachvolleyballers tijdens de VollinGo Open 2x2.

Zondagmorgen wordt om 9.30 uur rustig begonnen met Gouda Beach Yoga, de rest van de dag staat in het teken van sport en spel voor de hele familie. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er van alles te doen op de Markt voor jong en oud! Bouw zandkastelen, leer boogschieten, kom basketballen of honkballen, ga de strijd aan op het grote stootkussen Sla 'm eraf of maak een ponyritje. De toegang is gratis. Liever toekijken? Support de deelnemers aan het Vriendentoernooi onder het genot van een verkoelend drankje.

Of dat nog niet genoeg is, wordt de dag afgesloten met een zinderende Beach Party, georganiseerd door Zomerverlangens door Jongerenvereniging Yunited. Ook hiervoor is de toegang gratis.

Maandag wordt in samenwerking met SportpuntGouda Voetvolley on the Beach georganiseerd en het Bedrijventoernooi sluit Gouda Beach 2019 traditiegetrouw af.

Kijk voor aanvullende informatie op www.goudabeachexperience.nl of volg Gouda Beach Experience op Facebook of Instagram via @GoudaBeachExperience.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden