Onder toeziend oog van het oude én het nieuwe bestuur draagt Cees van Treijen (r) de activiteiten over aan Mart van de Kamp (l) Foto: Marianka Peters
Onder toeziend oog van het oude én het nieuwe bestuur draagt Cees van Treijen (r) de activiteiten over aan Mart van de Kamp (l) Foto: Marianka Peters (Foto: )

Rose Zaterdag verder als Regenboog Alliantie

Door Marianka Peters

Gouda - Na een succesvol roze jaar heeft bestuur van Stichting Roze Zaterdag 2018 Gouda haar activiteiten definitief gestaakt. Daarmee is de noodzakelijke aandacht voor de rechten en veiligheid voor de LHBTI'ers nog niet ten einde. Regenboog Alliantie Gouda zet de activiteiten van Stichting Roze Zaterdag voort.

Niet geheel toevallig vond de overdracht van de activiteiten maandag plaats op de Diversiteitssofa aan het Erasmusplein. Daarbij werd ook het glas geheven op de toekomst. De nieuwe organisatie richt zich onder meer op het gemeentelijke beleid, op belangenbehartiging, op voorlichting, en op de organisatie van activiteiten van LHBTI'ers. Ook zal de organisatie gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen bij kwesties die betrekking hebben op LHBTI'ers en wil een gesprekspartner zijn in relevante advies- en beleidsorganen. Waar mogelijk doet ze dat in samenwerking met diverse partners binnen de Goudse samenleving en het COC. Het bestuur van de Stichting Regenboog Alliantie Gouda zal bestaan uit Mart van de Kamp (voorzitter a.i.), Hans Bax (secretaris), Franske Radder (penningmeester), Geert Noordanus, Elly Stoffels en Marlo Vuyk (leden). Meer informatie: www.regenboogalliantie.nl.

Goudse Post
Meer berichten