Ed Vergeer verleende na zijn pensioen hand- en spandiensten aan de Spikeshop van Agnes Popkema in Reeuwijk. Foto: PR
Ed Vergeer verleende na zijn pensioen hand- en spandiensten aan de Spikeshop van Agnes Popkema in Reeuwijk. Foto: PR (Foto: )

Trainer Ed Vergeer plotseling overleden

Door Marianka Peters

Gouda - Tijdens zijn wekelijkse trainingsrondje rond het complex van AV Gouda is hardlooptrainer Ed Vergeer afgelopen woensdag plotseling overleden op 71-jarige leeftijd.

Zijn hele leven stond in het teken van de sport en dan met name de atletiek. Hij werkte weliswaar bij Vergeer Kaas, maar het liefst was hij te vinden in de gespecialiseerde sportschoenenzaak HaWa in winkelcentrum Bloemendaal van zijn loopmaatje Hans van de Water. Later werd Ed mede-eigenaar van HaWa en na de sluiting van de winkel heeft hij altijd Agnes Popkema ondersteund met de Spikeshop in Reeuwijk. Hij sloot zich aan bij Hans van de Water, toen deze de Goudse Runners op ging zetten, nu op de kop af 40 jaar geleden. Op 16 maart 1993 startte hij een loopclinic in Goverwelle, die uitgroeide tot een vaste groep lopers op dinsdag en donderdagavond. Ook ging Ed graag met de groep naar verschillende marathonwedstrijden, zowel binnen- als buiten Europa. Voor al zijn vrijwillige inzet ontving Ed een paar jaar geleden de sport-vrijwilligerspenning van de gemeente Gouda. Bij AV Gouda gaf Ed trainingen aan de jeugd en was hij tevens een vaste begeleider van jeugdkampen en wedstrijden. Ed zal heel erg gemist gaan worden. De uitvaart is woensdagmiddag om 14.00 uur op IJsselhof. 

De redactie van de Goudse Post wenst familie en (sport)vrienden heel veel sterkte toe  de komende tijd.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties