Aan de tiende Sloepentocht deden maar liefst 18 boten mee. Foto: PR
Aan de tiende Sloepentocht deden maar liefst 18 boten mee. Foto: PR (Foto: )

Tien keer scheepsrecht!

Gouda/Reeuwijk - Onder een stralende zon werd zaterdag alweer voor de 10e keer de Sloepentocht voor mensen met een beperking op de Reeuwijkse plassen gehouden. Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Krimpenerwaard waarbij de club wordt geholpen door talloze vrijwilligers. Diverse bedrijven en instellingen in de regio zorgen daarbij voor de noodzakelijke financiële ondersteuning.

Zo'n tachtig mensen met een beperking in de Krimpenerwaard en hun begeleiders/sters arriveerden zaterdagmorgen bij het Wapen van Reeuwijk, waar zij feestelijk werden ontvangen door een delegatie van vrijwilligers en de leden van de Lionsclub Krimpenerwaard. De deelnemers ontvingen een T-shirt met daarop het speciale Sloepentochtlogo, een flesje koel water en een zwemvest voor de veiligheid.

De Lionsclub heeft bij de organisatie ook dit jaar weer mogen rekenen op de steun van Bianca Schram, Arjenne Timmer, de stichting Plons en een groot aantal vrijwilligers. Ook EHBO-ers en medewerkers van de brandweer en politie zijn in speciale boten paraat terwijl bedrijven en instellingen in de regio de dag financieel mogelijk maakten. De dag wordt geopend door deelnemer Ronald van Nes die de president van de Lions, Frank Heldoorn, aankondigt. Frank verzorgt het openingswoord waarna vice president Mark Scholte met een 'heeft iedereen er zin in?' de microfoon overneemt. De sfeer zit er dan al snel in. De deelnemers worden in groepen verdeeld en om verbranden te voorkomen ingesmeerd met zonnebrandcrème om daarna, samen met hun begeleiders/sters, in te schepen.

De eigenaren van de 18 sloepen, die hun boten belangeloos inzetten, staan zelf aan het roer. Dan volgt, onder veel bekijks vanaf de wal, een vaartocht van ruim twee uur over de Reeuwijkse plassen en aangrenzende sloten. De zon schijnt krachtig, er is nauwelijks wind en er wordt aan boord volop gezongen en gelachen. Bij terugkeer voor de lunch, in het haventje van Het Wapen van Reeuwijk, worden de deelnemers door artiest Peter Dons uit Ammerstol met Nederlandse hits verwelkomd. Om 14.30 uur sluit Mark Scholte de dag en ontvangen alle deelnemers een mooi kompas met logo als aandenken aan de dag.

Goudse Post
Meer berichten