Vreemde kostganger in Gouda ontdekt

Foto: Tessa v Breda

Gouda - In Gouda is deze week een nieuw beestje opgedoken. Deze kostganger noemt zich een Stroopwafeldier en heeft zich tijdelijk gevestigd in The Gouda Shop aan de Lange Tiendeweg.

De Stroopwafeldieren leven blijkbaar al eeuwen in Gouda, maar hebben nooit voet buiten de stad gezet. Sterker nog, ze hebben een zeer teruggetrokken leven geleid, zonder dat de Gouwenaars van hun bestaan wisten. De komst van dit diertje valt, frappant genoeg, samen met de Goudse Stroopwafeldag. Dieuwertje Verhagen, die het Stroopwafeldier een dag voor de stroopwafeldag in haar atelier aantrof, heeft een vermoeden dat dit niet geheel toevallig is

De kunstenares heeft de muizenkoning naar The Gouda Shop gebracht, in de hoop dat zich daar een nieuwe huisbaas voor het dier zal melden. Dieuwertje vertelt dat het Stroopwafeldier waarschijnlijk een grote familie heeft, maar dat deze muizenkoning de situatie nu aan het verkennen is, voordat de rest van de familie zich meldt. Waar de familieleden van de muizenkoning zich nu bevinden is nog niet helemaal duidelijk.

Goudse Post
Meer berichten