Goudse Sanne finalist landelijke dichtwedstrijd

Gouda - De Goudse Sanne Post is één van de tien finalisten in de landelijke dichtverkiezing Doe Maar Dicht Maar. De finale vindt zaterdag 29 juni plaats tijdens het Kunstbende Young Creators-festival in Amsterdam.

De finale vormt de afsluiting van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar die het Poëziepaleis jaarlijks organiseert voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Tijdens de finale wordt de nieuwe dichtbundel gepresenteerd met daarin de honderd mooiste gedichten van 2018-2019. De tien finalisten, waaronder Sanne Post  dragen hun gedichten voor. Deze 13-jarige leerling van De Goudse Waarden staat in de finale met haar gedicht 'Opa'. Na de voordrachten worden de twee hoofdprijswinnaars bekend gemaakt.  Per leeftijdscategorie wordt een prijs uitgereikt.

Ook dit jaar stuurden meer dan 3000 jongeren hun zelfgeschreven gedichten in. Uit alle inzendingen koos de jury de honderd beste gedichten. De vakjury bestond dit jaar uit dichters Edward van de Vendel, Ingmar Heytze en Ester Naomi Perquin. Twee oud-winnaars van Doe Maar Dicht Maar zaten in de jongerenjury: Babette Groos en Selin Öztekin. Het programma wordt gepresenteerd door Evita de Roode. 

De bundel Doe Maar Dicht Maar 2019, waar haar gedicht in staat, is tot en met 30 juni te reserveren voor de intekenprijs van €10,00. Vanaf maandag 1 juli is de bundel voor € 13,00 te koop in de boekhandels en via de website www.poeziepaleis.nl/shop. 

Goudse Post
Meer berichten