Vrachtverkeer negeert het rijverbod op de Kleiwegbrug. Deze chauffeur krijgt de boete binnenkort thuis gestuurd. Foto: PR
Vrachtverkeer negeert het rijverbod op de Kleiwegbrug. Deze chauffeur krijgt de boete binnenkort thuis gestuurd. Foto: PR (Foto: )

Vrachtverkeer negeert massaal inrijverbod

Door Marianka Peters

Gouda - Dit jaar zijn er al 167 boetes uitgeschreven voor het negeren van het rijverbod op de Kleiwegbrug. Vorig jaar lag het aantal boetes op 125, in 2017 op 54.

Wethouder Thierry van Vugt zei zich 'rot' geschrokken te zijn, dat het verbod zo massaal wordt genegeerd. Er wordt nagedacht over verdere maatregelen. Het was vrachtverkeer altijd al verboden om via de Kleiwegbrug de stad te verlaten, de juiste route is via de Conventstraat, Houtmansgracht en Tiendewegbrug. Maar vrachtverkeer kiest voor de snelste en makkelijkste optie, tegen het verkeer in via de Kleiwegbrug. In oktober vorig jaar ging het daarbij mis, doordat een vrachtwagen een 47-jarige fietster over het hoofd zag, die hierdoor ten val kwam en ter plekke overleed. Na dit dodelijk ongeval is het toezicht intensiever geworden. De bebording is duidelijker gemaakt, zodat het nog beter opvalt. "Bij de politie is er extra aandacht voor geweest en ook door Stadstoezicht." stelt een woordvoerder van de gemeente. "Onze boa's controleren via camerabeelden en kunnen achteraf bekeuringen uitdelen. Ook zijn ze regelmatig ter plekke om chauffeurs aan te spreken en te bekeuren. Verder willen we samen optrekken met ondernemers op het gebied van voorlichting aan toeleveranciers. Dat zijn we nu aan het uitwerken."

Goudse Post
Meer berichten