Burgemeester Mirjam Salet. Foto: Marianka Peters
Burgemeester Mirjam Salet. Foto: Marianka Peters

Preventief fouilleren niet verlengd

Gouda - Het preventief fouilleren dat in verband met de autobranden was ingesteld wordt niet verlengd. Wel bllijft het mobiel cameratoezicht in ieder geval tot en met 5 juli van kracht.

Sinds begin mei zijn er 24 voertuigen in vlammen opgegaan. In de strijd tegen deze autobranden is het preventief fouilleren ingesteld, dat tot drie keer met een week is verlengd. Omdat er de laatste elf nachten geen autobrand is geweest, wordt deze maatregel niet verlengd. "De reden daarvoor is dat er al anderhalve week geen autobranden hebben plaatsgevonden en preventief fouilleren dan een te zwaar middel is om mee door te gaan. Ik ben blij met die ontwikkeling, maar ben zeker ook voorzichtig," aldus burgemeester Mirjam Salet. "De politie heeft tot op heden, ondanks de vele inzet en het onderzoek, nog geen verdachte(n) aangehouden. Dat betreur ik, met name omdat er daardoor nog steeds een gevoel van onrust wordt ervaren in Gouda."

Gedurende een periode van 2,5 week heeft de politie kunnen beschikken over de maatregel preventief fouilleren. Ondanks het feit dat deze maatregel de politie heeft geholpen is, in overleg met het OM, besloten de termijn voor preventief fouilleren op dit moment niet opnieuw te verlengen. Wel zijn er recent, op verzoek van de politie, vier tijdelijke camera's geplaatst in Plaswijck. Deze tijdelijke camera's zijn aanvullend op de 98 permanente camera's die Gouda momenteel heeft. Daarnaast blijft de politie zowel met toezicht als ook in de opsporing de komende periode nog actief. Ook zijn in diverse wijken nog buurtwachten actief voor extra ogen en oren. "Ik waardeer die inzet van actieve inwoners heel erg en ik blijf oproepen om verdachte situaties direct te melden via 112."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden