D66-burgerraadslid Bram Talman is blij met zijn tatoeage van schijtekster Cor. Foto: Marianka Peters
D66-burgerraadslid Bram Talman is blij met zijn tatoeage van schijtekster Cor. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Poepende scholekster Cor wordt symbool van goede doel

Gouda - Spijt heeft hij er niet van, tenslotte was het voor het goede doel, maar volgende keer zal Gouwenaar Bram Talman zich wel twee keer bedenken voor hij zich weer in een soortgelijk avontuur stort. Afgelopen weekend heeft hij het D66-burgerraadslid een poepende ekster op zijn rechterbovenarm laten tatoeëren.

Door Marianka Peters

"Ik volgde op twitter het verhaal van ondernemer Richard Theuws uit Bladel, die heel veel overlast heeft van een scholekster die de ingang van zijn bedrijf onderpoept," vertelt Bram. "Op Twitter kreeg de ondernemer goed bedoelde adviezen, maar Theuws bleef last van de 'schijtekster' houden. Dat beest had inmiddels de naam Cor of Corrie gekregen." Op Twitter begon 'schijtvogel' Cor een eigen leven te leiden. ,,Theuws heeft een bedrijf in merchandise en is ook begaan met stichting No Guts No Glory, die zich inzet om kankerbehandelingen die in Nederland niet vergoed worden alsnog te vergoeden. Dus besloot hij T-shirts te laten drukken, waarvan de opbrengst naar de stichting gaat. Ik vond dat zo'n tof idee en heb direct een T-shirt besteld."
De social media-hype was hiermee niet ten einde, maar ging onverminderd door. Toen iemand voorstelde om een tatoeage te laten zetten van de schijtekster, bood Bram zich spontaan aan. 'Als Richard Theuws sponsort en het geld gaat naar de stichting, wil ik best een stukje bovenarm beschikbaar stellen voor Cor of Corrie,' blufte Bram op Twitter. "Binnen no-time kreeg ik bericht dat er voor de volgende dag al een afspraak was gemaakt om de tatoeage te zetten. Toen kon en wilde ik natuurlijk niet meer terug."

Afgelopen vrijdagmiddag is de tatoeage door tattooshop Oneness in Tilburg gezet. "Ik had verwacht dat het pijnlijk zou zijn, maar je voelt het nauwelijks. Bovendien bleek het nog een heel goede tatoeëerder te zijn," vertelt Bram. "Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, tenslotte is het voor het goede doel."
Een grappige bijkomstigheid is dat ondernemer Theuws ook de schijtekster heeft laten tatoeëren. "Nu lopen er dus twee mensen met hetzelfde verhaal en met een afbeelding van een poepende tekster op hun lichaam rond. Dat is toch wel gaaf!"

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden