Preventief fouilleren weer verlengd

In de strijd tegen de autobranden is het preventief fouilleren wederom met een week verlengd tot woensdag 12 juni 4.00 uur. Ook al zijn er de afgelopen drie nachten geen autobranden geweest, vindt burgemeester Mirjam Salet het toch gerechtvaardigd deze maatregel te verlengen. Ook de politie is blij met deze maatregel.

Burgemeester Salet stelt in een verklaring: "De afgelopen nachten hebben er geen autobranden in Gouda plaatsgevonden. Daar ben ik heel blij mee. Echter, tot op heden is er nog geen verdachte opgepakt en bestaat de kans dat er nog geen einde is gekomen aan de reeks autobranden. De termijn van mijn tweede besluit tot preventief fouilleren is sinds vanmorgen afgelopen en ik heb daarover overleg gehad met de politie en het Openbaar Ministerie. De politie heeft aangegeven erg geholpen te zijn met de mogelijkheid om binnen de aangewezen gebieden preventief te fouilleren. Deze maatregel heeft de afgelopen twee weken voor de politie relevante informatie opgeleverd die bijdraagt aan het opsporingsonderzoek. Daarbij is de maatschappelijke onrust in Gouda nog niet geweken. Daarom heb ik besloten om de termijn van preventief fouilleren nogmaals te verlengen tot woensdag 12 juni 4.00 uur.

Ook nu zijn de wijken Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. Daarnaast zet de gemeente vanaf woensdagnacht extra inzet in van Stadstoezicht en BOA's in opleiding die in de nachtelijke uren surveilleren in Gouda. Natuurlijk blijft de politie ook volop inzetten op opsporing van de verdachte, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden