Jan de Wild (L) krijgt de erepenning van Gouda uitgereikt door wethouder  Thierry van Vugt. Foto: Marianka Peters
Jan de Wild (L) krijgt de erepenning van Gouda uitgereikt door wethouder Thierry van Vugt. Foto: Marianka Peters

Vrijwilligerspenning voor Goudse duizendpoot

Door Marianka Peters

Gouda - Van Stichting Gouda bij Kaarslicht tot AV Gouda en van Stichting 4 en 5 mei tot de Goudse Waag. Overal kom je Jan de Wild tegen. Voor al zijn verdiensten kreeg de 'spin in het web', zoals wethouder Thierry van Vugt hem noemde, woensdagmorgen de vrijwilligerspenning uitgereikt.

Je hebt van die Gouwenaars, voor wie niets te veel is en waarop je altijd een beroep kunt doen. Jan de Wild is zo iemand, die graag zijn steentje bijdraagt als vrijwilliger. Woensdagmorgen werd hij aangenaam verrast toen de wethouder de vergadering van Stichting Gouda bij Kaarslicht onderbrak, om hem de penning van de stad te overhandigen. Hij ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet bij de Stichting Gouda bij Kaarslicht. Na elf jaar heeft Jan besloten na Kaarsjesavond dit jaar, zich voor andere initiatieven in te zetten, onder meer voor de Samenloop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette voor KWF die op 21 en 22 juni op het Sluiseiland wordt gehouden.

Maar ook op andere terreinen is Jan actief, zoals voor Stichtng 4 en 5 mei waar hij als bestuurslid Algemene Zaken mede verantwoordelijk is voor een van de drie Stille Tochten. Al 8 jaar is hij voorzitter van de organisatie van de Groenhovenloop bij AV Gouda. Ook is hij ambassadeur tolerantie bij de Stichting 21 maart. Sinds enige jaren is Jan ook actief als gids in het Museum Gouda en in de Goudse Waag. Hij is ook vrijwilliger bij het jaarlijks Paasontbijt op 2e paasdag op de Markt. Daarnaast zet hij zich in voor individuele leerlingen in het onderwijs en is in zijn vrije tijd mentor in het Maatjesproject vanuit de Brede School. Ook zet hij zich in om statushouders en vluchtelingen taalles te geven en is hij betrokken bij het Wandelnetwerk Zuid Holland.

Kortom, een Goudse duizendpoot, die de erepenning dik verdiend heeft.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden