Foto:

FF Tussendoor - Nachtklok

Over de autobranden is al zoveel gezegd en geschreven, daar hoef ik echt nog niet een keertje overheen. Bovendien ben ik van mening dat de voortdurende aandacht voor autobranden als adrenaline werkt voor de dader(s) die hier keer op keer een enorme kick van krijgen. Trouwens, zo bijzonder is mijn mening nu ook weer niet, omdat ie precies dezelfde is als van iedereen. 'Blijf met je poten van andermans spullen af en zoek vooral hulp voor je zieke geest.'

Petje af voor al die buurtwachten in de stad, die proberen de boel veilig te houden en op een goed moment de dader op heterdaad te kunnen betrappen. Ook de extra inzet van de politie wordt gewaardeerd, maar waarom nou in hemelsnaam paarden? Die hoor je ook niet van verre al aankomen natuurlijk.

En als je dan maatregelen neemt om de pakkans van de brandstichter(s) te vergroten, word je tegengewerkt door die kleine apen, die 's nachts op straat rondhangen. Dat verzin je toch niet?! Wat doen die gasten trouwens 's nachts op straat? Die horen toch thuis in bed te liggen? Het zijn snotneuzen van 12-14 jaar, die er een spelletje van maken door de politie en buurtwachten voor de voeten te lopen en uit te dagen. Je zou ze toch.... Misschien wat vergezocht, maar in mijn ogen maakt dit gedrag ze medeplichtig aan de branden. Daarom vind ik het instellen van een nachtklok helemaal geen slecht idee.

Het is nu een kwestie van doorpakken. Dus schei uit met die bezwaren van wereldverbeteraars en pamperende moraalridders. Dat is een gepasseerd station. Want hoe je het ook wendt of keert, een eerste prioriteit is de autobranden te stoppen en als daar omstreden maatregelen voor nodig zijn, dan is dat maar zo!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden