De ondernemende dames Francine Smissaert en Arlette van Poppel van FABhouse hebben een uniek woonproject ontwikkeld, waarbij alles is geregeld. Foto: Marianka Peters
De ondernemende dames Francine Smissaert en Arlette van Poppel van FABhouse hebben een uniek woonproject ontwikkeld, waarbij alles is geregeld. Foto: Marianka Peters (Foto: )

FABhouse ontzorgt met een bijzonder woonconcept

Gouda - Een nieuwe woning, volledig naar jouw smaak ingedeeld, afgewerkt en gestoffeerd, zodat je alleen maar je spullen hoeft neer te zetten. FABhouse maakt dit met een bijzonder woonconcept mogelijk. Gouda heeft de primeur.

Door Marianka Peters

Het voormalige kantoor van Woonpartners aan de Achterwillenseweg wordt getransformeerd tot een luxe woonvilla met 12 'Fabulous' appartementen. Het is het eerste project van de ondernemende dames Francine Smissaert en Arlette van Poppel. Beiden zijn afgestudeerde bouwkundig ingenieurs en hebben ruime ervaring op het gebied van woningbouw en projectontwikkeling. In deze, toch overwegend mannenwereld, waar standaard de norm is, maken zij het verschil door meer persoonlijkheid, maatwerk en een finishing touch toe te voegen aan hun projecten. "Wij maken fabulous huizen, waarin je fabulous kunt wonen," stelt Francine resoluut vast. "Voor ons concept hebben we bewust voor de kleinschaligheid van een bestaand gebouw gekozen. Het voormalige kantoor van Woonpartners past precies bij onze doelstellingen."


Bij veel woningbouwprojecten heeft de koper beperkte keuzemogelijkheden en opties. Maar FABhouse gaat verder, hier kun je de hoofdindeling van je nieuwe woning tot in de details samenstellen. "Een grote badkamer, een extra ruime slaapkamer of werkkamer? Daarvoor hebben we het unieke 3-stappen-plan ontwikkeld. Stap voor stap bepaalt de koper zelf hoe het appartement er straks uitziet."
"Bovendien," vult Arlette aan. "Wij ontzorgen de koper direct met een compleet afbouwpakket: het FABulous Woonklaar-pakket, waar naast keuken en sanitair ook de wanden, vloeren en raambekleding klaar is bij de sleuteloverdracht. Hiervoor hebben we een vijftal varianten, van design, modern tot kleurrijk en landelijk."
In het voormalige kantoorpand aan de Achterwillenseweg komen 10 luxe appartementen en 2 riante penthouses, variërend van 80 tot 170 m2 woonoppervlak. Wethouder Rogier Tetteroo is zeer gecharmeerd van het concept en hij verwacht dat het gebouw dé blikvanger in de wijk Oud Achterwillens wordt. "De manier waarop dit oude pand wordt getransformeerd, zorgt voor een enorme kwaliteitsimpuls voor de wijk," reageert hij. "In tegenstelling tot nieuwbouwprojecten is gasloos niet verplicht bij herontwikkeling, maar hier is toch op ingezet. Dat dit is gelukt geeft een meerwaarde aan het project. Wij vinden het belangrijk dat bij transformatie ook al is het niet verplicht, toch wordt gekozen voor gasloos. Vandaar dat de gemeente ook een financiële bijdrage heeft geleverd om dit te realiseren."

Voor de dames van FABhouse was het pionieren binnen de high-tech mogelijkheden om de transitie voor elkaar te krijgen. "Het was een enorme uitdaging om een betaalbaar systeem te vinden dat ook nog eens alle comfort biedt. Ieder appartement krijgt zijn eigen technische installatie met warmtepomp, vloerverwarmingssysteem en ventilatiesysteem. Dit alles wordt gecombineerd met lage temperatuur-convectoren, die een snelle opwarmtijd hebben. Bijkomend voordeel is dat door de convectoren max. drie graden verschil tussen de verschillende ruimtes kan worden gecreeërd."
De verkoop is zo'n vier weken geleden gestart en de eerste woningen zijn al verkocht. "Er is veel animo voor de appartementen op deze schitterende plek, dus we verwachten op korte termijn te kunnen beginnen met de bouw. Bij de afbouw krijgen de kopers een persoonlijke begeleider, die alle zorg uit handen neemt."

Na een voorbereiding van nog geen jaar, start de bouw aan de Achterwillenseweg vermoedelijk op 1 september. In de zomer van 2020 worden de appartementen opgeleverd. Er zijn nog appartementen te koop. Kijk voor meer informatie: www. fabhouse-gouda.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties