Joost Visbeen heeft nog genoeg om over te schrijven. Op 7 juni verschijnt zijn negende thriller. Foto: Marianka Peters
Joost Visbeen heeft nog genoeg om over te schrijven. Op 7 juni verschijnt zijn negende thriller. Foto: Marianka Peters (Foto: Marianka Peters)

Visbeen duikt in de wereld van drugsmaffia

Door Marianka Peters

Gouda - In de Week van het Spannende Boek verschijnt de negende thriller van Joost Visbeen: Van cocaïnehandel tot maffiamoord. In deze spannende misdaadroman duikt de Goudse rechercheur Rus van Sint Annaland in de wereld van drugs en maffia.

De presentatie van het boek is vrijdag 7 juni om 16.00 uur bij Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg 35. Dubbel feest, omdat dit het eerste boek van de nieuwe uitgeverij Paragraaf van Bart Jansen van boekhandel Verkaaik is. Net als de andere thrillers van Visbeen speelt dit boek zich grotendeels af in Gouda en omgeving. Nederland wordt de laatste jaren overspoeld door drugscriminelen met hun drugshandel. Jaarlijks wordt via de Rotterdamse haven in de lading van zeeschepen tonnen cocaïne het land ingevoerd. Het is bekend dat aan deze handel miljarden worden verdiend en dat dit geld in de bovenwereld wordt belegd. De Goudse rechercheur Rus van Sint Annaland en zijn team openen de jacht op deze lieden. Rus heeft op de parkeerplaats de Beijersebocht in Stolwijk afgesproken met zijn Italiaanse informant Claudio Pareiro. Claudio is een maffiabaas, maar Rus heeft hem zover gekregen dat hij tegen een groot geldbedrag als informant in grote drugszaken wilde opereren. Er worden met Claudio plannen gemaakt om de cocaïnehandel groots aan te pakken en daarbij te infiltreren in de machtigste maffiaclan die momenteel het meest actief is. Er volgen meerdere acties, waarbij grote partijen cocaïne worden onderschept. Tenslotte wijst Claudio het team erop dat er een zeeschip van uit Brazilië onderweg is naar Rotterdam met aan boord een partij cocaïne bestemd voor een bekende Gouwenaar. De cocaïne bevindt zich in een container. Nadat de container is gelost en de douane deze heeft ingeklaard, wordt de partij naar Emmerich in Duitsland vervoerd en daar verhandeld. Dit geschiedt onder de ogen van de Duitse en Nederlandse politie die het geheel hebben geobserveerd of hebben ze toch wat gemist? Als oud-rechercheur schrijft Joost Visbeen over zijn ervaringen uit zijn werkzame periode en met name over niet opgeloste misdrijven.

Op vrijdag 7 juni om 16.00 uur presenteert Joost Visbeen bij Boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg 35 te Gouda zijn negende thriller: "Van cocaïnehandel tot maffiamoord". Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Loes van der Wees, officier van justitie in Rotterdam.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden