Foto:

FF Tussendoor - See you in the park!

Op zich vind ik het knap dat de Partij voor de Dieren als éénpitter in de raad, het telkens weer voor elkaar krijgt, om de meerderheid mee te krijgen bij ingediende moties. Een paar jaar geleden werd het ballonnenfeest op Koningsdag al om zeep geholpen en tot nu toe is het fietsversieren nog geen goed alternatief, waarvoor men vroeg z'n bed uitkomt.


Afgelopen week kreeg de partij de handen op elkaar om geen subsidie meer te verlenen aan inhuur van dieren bij evenementen. Valt daar de kinderboerderij ook onder? In ieder geval moeten de zwarte raaf enwijze uil op Zotte Zaterdag voortaan thuis blijven. Het klinkt natuurlijk lekker voor de bühne, maar in werkelijkheid stelt het niets voor. Met een beetje creatief boekhouden omzeil je heel eenvoudig de inhuur van dieren. Oh ja, het paard van Sinterklaas mag wel blijven, stelde fractievoorzitter Kerkmans gehaast, die duidelijk bang was voor een volksopstand.

Na dit succesje kwam de partij echt goed op stoom en wilde een verbod op vuurwerk in parken en natuurgebieden, om de vogels, kikkers en kevers te beschermen. Ook hiermee stemde de meerderheid van de raad in. Nogal naïef naar mijn mening, want hoe wil je dit gaan handhaven?

En daarmee gaat de raad de fout in, want hierover moet je vooraf natuurlijk goed nadenken. Je kunt als politieke partij niet zomaar de verantwoordelijkheid op het bordje van de politie gooien en zonder overleg politie-inzet claimen. Dat zou een mooie boel worden, zeg! Bovendien is het niet eerlijk zijn tegenover de Gouwenaars, die zelf toezicht moeten houden op hun eigen vuurwerkvrije zone. Dus zit er maar één ding op, alle partijen die dit voorstel hebben gesteund, gaan zelf toezicht houden in het Groenhovenpark en Goudse Hout komende jaarwisseling. See you in the park!


Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden