Preventief fouilleren verhoogt pakkans

Gouda - Vanaf vrijdag 24 mei voert de politie preventieve fouilleeracties uit om de pakkans van brandstichters te vergroten. De maatregel komt bovenop de andere maatregelen en geldt tot en met woensdag 29 mei.

Sinds begin mei is er een pyromaan actief en zijn er in verschillende wijken in Gouda autobranden geweest. Met de autobrand op zaterdagmorgen aan de Dreef erbij, staat de teller inmiddels op 20 voertuigen die in vlammen zijn opgegaan. De politie onderzoekt de autobranden. Burgemeester Mirjam Salet heeft de verregaande maatregel tot preventief fouilleren wel overwogen genomen. "Ik vind het zorgwekkend dat er in Gouda de laatste weken autobranden worden gesticht en daardoor mensen gedupeerd zijn. Het gaat hier niet alleen om een laffe daad, maar ook om een gevaarlijke daad die veel schade veroorzaakt," reageert Salet. "Ik sta in nauw contact met de politie en het Openbaar Ministerie om steeds te bezien welke zichtbare en onzichtbare maatregelen er eventueel ingezet kunnen worden."

De politie heeft aangegeven geholpen te zijn met de maatregel om preventief te kunnen fouilleren. Daarom is dit vanaf vrijdagavond 24 mei voor een bepaalde periode mogelijk in een aantal wijken van Gouda. Dit komt bovenop de andere maatregelen. "Echter, daders van autobranden zijn lastig te pakken te krijgen en de politie moet het vooral hebben van heterdaad meldingen. Daarom zijn extra ogen en oren op straat zeer wenselijk. De politie heeft uw hulp hard nodig. Ziet u verdachte situaties? Bel dan direct 112! Op die manier kan de politie direct actie ondernemen. En heeft u tips over de eventuele daders? Meld dat dan bij de politie of als u dat liever anoniem doet bij Meld Misdaad Anoniem."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden