De afgelopen weken zijn al 18 auto's in vlammen opgegaan in Gouda.
De afgelopen weken zijn al 18 auto's in vlammen opgegaan in Gouda. (Foto: AS Media)

Extra inzet om autobranden te stoppen

Door Marianka Peters

Gouda - Op initiatief van wijkteam Korte Akkeren is sinds deze week een buurtwacht ingesteld. 's Nachts lopen buurtbewoners door de wijk die een oogje in het zeil houden. Ook wijkteam Plaswijk wil een buurtwacht opgezetten en zoekt wijkbewoners die willen helpen. Om de autobranden een halt toe te roepen heeft de politie een speciaal rechercheteam ingezet en wordt er in de nachtelijke uren extra gesurveilleerd.


De politie onderzoekt een reeks autobranden van de afgelopen weken in Gouda. Sinds vrijdag 3 mei brandden in verschillende wijken in Gouda auto's uit in de nachtelijke uren. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. In totaal brandden de afgelopen weken 18 auto's uit in Gouda, verspreid over verschillende wijken.
De politie onderzoekt iedere brand afzonderlijk. "Bij alle verdachte branden doen wij ook buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Verder analyseren wij de branden," laat een politiewoordvoerder weten. De politie vindt de reeks autobranden zeer zorgelijk en daarom wordt elke melding direct serieus opgepakt.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Ziet u verdachts? Bel dan direct 112. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of beelden tegenkomen op social media (Whatssapp, Facebook, Twitter, Instagram) of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Geïnteresseerde buurtbewoners die mee willen helpen met extra toezicht kunnen mailen met info@wijkteamplaswijck.nl of bellen met 06 239 56 999.
 

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden