Demian van Subskin Ink tatoeëert de titel van het gedicht 'Ik lijf mijn woorden in' bij stadsdichter Pieter Stroop van Renen. Foto: Marianka Peters
Demian van Subskin Ink tatoeëert de titel van het gedicht 'Ik lijf mijn woorden in' bij stadsdichter Pieter Stroop van Renen. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Tatoeageproject stadsdichter smaakt naar meer

Gouda - Het tatoeage project van stadsdichter Pieter Stroop van Renen, waarbij alle dichtregels op verschillende mensen worden getatoeëerd, heeft Demian van Subskin Ink in de Kleiwegstraat geïnspireerd voor een volgend project; afbeeldingen die samen een strip vormen.

Door Marianka Peters

Vanmorgen is Demian begonnen met het tatoeëren van de eerste tien regels van het gedicht 'Ik lijf mijn woorden in' dat de Goudse stadsdichter speciaal voor dit project schreef. In de afgelopen maanden is de tekst van het gedicht enigszins aangepast. Iedere vrijwilliger, die zich voor het project had aangemeld, krijgt één van de dichtregels getatoeëerd. Niemand heeft dezelfde dichtregel, dus blijft het uniek. Samen vormen zij een oneindig cirkelgedicht. "Er hadden zich zestig mensen aangemeld, dus ik kan nog wel even door. Binnenkort begin ik met de tweede cirkel met nieuwe dichtregels," lacht Pieter Stroop van Renen, terwijl hij zelf onder de naald ligt. Want de titel van het gedicht heeft de stadsdichter natuurlijk voor zichzelf gehouden. "Als de drager van een dichtregel er op één of ander moment vanaf wil, kan de dichtregel weer aan iemand anders worden gegeven, zo blijft het gedicht altijd compleet."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties