Het Riverdalefestival was vorig jaar een groot succes en is dit jaar verhuisd naar de Goudse Poort. Op GOUDasfalt komt het Select Festival. Foto: Marianka Peters
Het Riverdalefestival was vorig jaar een groot succes en is dit jaar verhuisd naar de Goudse Poort. Op GOUDasfalt komt het Select Festival. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Tóch muziekfestival op GOUDasfalt

GOUDA - Na de aangekondigde verhuizing van Riverdale Festival naar het voormalige Engelvaartterrein aan de Nieuwe Gouwe, leek het erop dat er dit jaar geen muziekfestival op GOUDasfalt zou plaatsvinden. Maar niets is minder waar. Op zaterdag 27 juli komen artiesten vanuit heel het land naar het iconische Goudse terrein tijdens het Select Festival.

Het nieuwste festival in Gouda richt zich op house- en technomuziek in de breedste zin. De naam 'Select' komt voort uit de zorg die de organisatie draagt voor een interessante line-up. "Onze artiesten, die we binnenkort aankondigen, staan op festivals als Dekmantel, DGTL en Wildeburg, maar op 27 juli ook in Gouda! Daar zijn we trots op." aldus Jos Uitterhaegen, programmeur van Select Festival. Naast het muzikale programma is er veel aandacht voor eten, drinken en kunst. Ongeveer 1100 bezoekers kunnen de eerste editie van het festival meemaken, daarmee wordt het intiemer dan Riverdale Festival van vorig jaar.
Select wordt georganiseerd door Gouwenaars Jos Uitterhaegen, Gerran Jansma, Roeland Nieuwhof, Gino Bakker en Niels Korte. Eerder dit jaar riepen Jos, Gino en Niels Jongerenvereniging Yunited in het leven. Hiermee trachten zij Gouda aantrekkelijker te maken voor jongeren. Select Festival kan volgens de drie als een enorme boost voor de stad werken. Verkoop tickets voor Select Festival start op zondag 26 mei om 12:00 uur.

Goudse Post
Meer berichten