De portacabines aan de Rijkestraat moeten voor 15 juli verwijderd zijn. Foto: Marianka Peters
De portacabines aan de Rijkestraat moeten voor 15 juli verwijderd zijn. Foto: Marianka Peters

Moskee Gouda Oost met tien jaar verlengd

Gouda - Het gebruik van de voormalige Lidl-supermarkt aan de Dunantsingel als wijkmoskee is tot minimaal eind 2029 verlengd. Dat heeft het college van BenW deze week besloten.

In 2018 heeft de moskee het gebouw aan de De Rijkestraat in Gouda Oost verruild voor het voormalige supermarktpand aan de Dunantsingel. Dit was in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Na meerdere positieve evaluaties met de klankbordgroep heeft het college, gelet op die uitkomsten en de ervaringen over afgelopen jaar, besloten om in te stemmen met een langer verblijf van de wijkmoskee tot minimaal eind juni 2029.

Het college vindt het wenselijk om nu de eerder gemaakte procesafspraak (besluit verlenging op basis van ervaringen ramadan 2018) na te komen en daarmee duidelijkheid te bieden aan alle belanghebbenden. Ten aanzien van het noodgebouw (portocabins) aan de De Rijkestraat is de afspraak gemaakt dat deze uiterlijk 15 juli 2019 zijn weggehaald. Tijdens de ramadan zal het noodgebouw conform de vorig jaar gemaakte afspraak nog wel een kleinschalige ontmoetingsfunctie behouden. Gebedsdiensten zijn in het noodgebouw niet toegestaan

Goudse Post
Meer berichten