Speciaal vervoer zoals op de foto van het Wellant College naar het eindexamengala is heel gewoon.  Foto - Marianka Peters
Speciaal vervoer zoals op de foto van het Wellant College naar het eindexamengala is heel gewoon. Foto - Marianka Peters (Foto: )

Examenfeest De Goudse Waarden toch verplaatst

Het eindexamengala van De Goudse Waarden is verplaatst van 5 naar 11 juni. Hiermee komt de directie tegemoet aan de wens van enkele leerlingen, die zich buitengesloten voelden, omdat het gala op 5 juni samen zou vallen met het Suikerfeest. Dat heeft de school gisteren bekend gemaakt.

Eerder stelde vmbo-directeur Philip Lommers dat verplaatsing van het feest niet aan de orde was. Uit een peiling onder de leerlngen en hun ouders bleek dat er weinig steun was om het gala een week op te schuiven. Daar komt de directeur hier nu dus op terug. ,,Het Suikerfeest is een belangrijke islamitische feestdag. Daar willen we graag rekening mee houden. Juist omdat we het gala vanuit een gevoel van verbinding organise­ren, willen we de afsluiting ook echt samen vieren," schrijft Lommers in een brief aan de leerlingen.

Oma van Ringelenstein is niet bij met dit besluit. "Omdat er 7 kinderen teleurgesteld zijn die het suikerfeest vieren, kan mijn kleinkind nu niet feest vieren omdat ze op stedentrip naar Napels is. Het hele jaar staat 5 juni al in de schoolagenda. Alle ouders houden hier rekening mee. Galakleding gekocht en een oldtimer gehuurd. Ik heb hier geen woorden voor," stelt oma die erg verdrietig zegt te zijn. Lommers ziet het anders. "Juist omdat we het gala vanuit een gevoel van verbinding organiseren, willen we iedereen de kans geven om de afsluiting van hun tijd op de middelbare school ook echt samen te vieren."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden