Mirjam van Hengel (l) in gesprek met Ruben Mulder, Jobke en Jaap Mulder in de voormalige HBS aan de Burg.Martenssingel. Foto: Marianka Peters
Mirjam van Hengel (l) in gesprek met Ruben Mulder, Jobke en Jaap Mulder in de voormalige HBS aan de Burg.Martenssingel. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Rappen op het Vromans gedicht Vrede

Gouda - De vierde editie van Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet is weer een succes geweest. Onder meer aan de Oosthaven, van Bergen IJzendoornpark, Ronsseweg en Turfmarkt waren veel geïnteresseerde luisteraars aanwezig om naar de verhalen over Joodse families te luisteren.

Door Marianka Peters

Het hoogtepunt was wel de slotlezing in de voormalige HBS van de GSG Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel, waar Leo Vroman zelf op school zat en zijn vader docent natuurkunde was. Ruim honderd bezoekers luisterden naar auteur Mirjam van Hengel, die op verzoek van Leo Vroman zijn biografie 'Hoe mooi alles' schreef. Hierin volgde ze op basis van brieven, dagboeken en gesprekken met Leo en Tineke Vroman-Sanders hun liefde in oorlogstijd. Mirjam was redacteur bij Querido, de uitgeverij van Vromans werk. "We hebben veel samengewerkt en er ontstond een vriendschapsband. De laatste acht jaar van zijn leven heb ik van nabij meegemaakt," vertelde Mirjam in haar inleiding. "Toen ik op bezoek was in Amerika en zijn biografie ter sprake bracht, zei Leo 'dat moest jij dan maar schrijven." Jaap en Ruben Mulder verzorgden de bijpassende muziek. Een bijzonder optreden was er voor Jobke (17) leerling van de GSG Leo Vroman. Zij had van het beroemde gedicht van Vroman 'Vrede' een rap gemaakt, die zeer goed werd ontvangen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden