Kasper van Kooten in gesprek met directeur Tineke Maas en programmeur Nicky van Rossum (r) van de Goudse Schouwburg. Foto: Marianka Peters
Kasper van Kooten in gesprek met directeur Tineke Maas en programmeur Nicky van Rossum (r) van de Goudse Schouwburg. Foto: Marianka Peters

Goudse Schouwburg wordt Podium van de Stad

Singer-songwriters optredens in de Agnietenkapel, theaterdiners in eigen huis, een nieuwe huisstijl en vooral veel samenwerking met Goudse culturele organisaties. De nieuwe schouwburgdirecteur Tineke Maas heeft duidelijk haar stempel gedrukt met de koerswijziging van de Goudse schouwburg.

Door Marianka Peters

In een bomvolle zaal werden theaterliefhebbers donderdagavond volledig verrast door alle nieuwtjes die zij hoorden tijdens de presentatie van het theaterseizoen 2019-2020. Het podium was ingericht als bruin café, waar presentator Kasper van Kooten in gesprek ging met Tineke Maas en theaterprogrammeur Nicky van Rossum. Het was een komen en gaan van gasten, die een sneak preview van hun voorsteling gaven, waaronder de dames van The BlueBirds en Robèrt van Beckhoven, die vertelde over zijn theatrale foodexperience waarmee hij het Goudse publiek volgend jaar gaat verwennen. Het nieuwe theaterseizoen biedt wederom een veelzijdige programmering, van popmuziek tot opera en van dans tot cabaret.

Maar het accent voor het komend seizoen ligt vooral op samenwerking met andere culturele organisaties, zoals So What!, Cultuurhuis Garenspinnerij, Kaarsjesavond en Popronde Gouda. "De Goudse Schouwburg gaat zich steeds meer profileren als Podium van de Stad. Zelfs wordt er een aantal voorstellingen op locatie in de Agnietenkapel geprogrammeerd. Aanstaande woensdag vertellen Tineke Maas en Nicky van Rossum meer in een uitgebreid interview in de Goudse Post.

Brochure

De brochure valt vanaf 3 mei op de mat. Het programma staat ook online op www.goudseschouwburg.nl. Het reserveren gaat via een loting en de uitleg hiervoor is ook op de site van de schouwburg terug te vinden. Voor iedereen die een brochure wil krijgen, maar het niet heeft ontvangen, is er een exemplaar af te halen bij o.a. de schouwburg aan de Boelekade, bij Cinema Gouda en in de Chocoladefabriek.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden