Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Lucky Luke neemt Jolly Jumper mee

Door Marianka Peters

Gouda - Dutch Lucky Luke (Rutger Gret) is er helemaal klaar voor. Na een paar rijlessen bij Manege de Goudse Hout, neemt hij Jolly Jumper zondag (10.30 uur) mee naar Strips op de Markt. Vorig jaar was Lucky Luke ook al te gast bij het stripevenement, waar hij werd omringd door kinderen die met hun held op de foto wilden. De gelijkenis met de stripfiguur is verbluffend, vandaar dat Gret nu als officiële look-a-like te boek staat.

Robbedoes is de hoofdgast tijdens de 13e editie van Strips op de Markt, dat op zondag 5 mei op en rond de markt wordt gehouden. Charel Cambré en Hanco Kolk hebben beiden de strip Robbedoes getekend en zullen op 5 mei persoonlijk aanwezig zijn. Het strippersonage Robbedoes dateert al van 1937 als het door tekenaar Rob Velter wordt gemaakt en het als 'gezicht' dient voor het stripblad Robbedoes. Later volgen nog veel meer tekenaars en schrijvers die de reeks levend houden. Charel Cambré tekent sinds 2017 aan de Robbedoes special-reeks en produceerde al drie albums. Vlak voor de beurs komt het spin-offalbum Rommelgem uit waarin de jonge jaren van de graaf van Rommelgem worden belicht. Zoals gebruikelijk treft u vertrouwde onderdelen aan zoals een tentoonstelling, signerende tekenaars, nieuwe stripuitgaven, een veiling, Gouds Stripbier, met een etiket getekend door Charel Cambré en een reeks aan winkeliers, particuliere handelaren, striporganisaties en uitgeverijen.

In de Franse zaal boven De Zalm bevindt zich een speciale Robbedoes-tentoonstelling. Een primeur op de markt is het verschijnen van de 1e Nederlandse Strip Bierviltjes Index. Verzamelaar Nico Stalenburg heeft deze samengesteld en biedt ze tijdens Strips op de Markt voor het eerst aan. De jaarlijkse Stripveiling met kavels voor jong en oud, arm en rijk maakt ook dit jaar weer onderdeel uit van het programma. De kavellijst bestaat uit klassieke strips en actuele uitgaven. Kavel nr. 33 is een extra vermelding waard. Een unieke tekening van de hand van- en geveild door de officiële Dutch Lucky Luke (Rutger Gret). Tijdens de beurs wordt het eerste exemplaar officieel (12.00 uur) gepresenteerd van het stripalbum De meimoorden. Het is een verstripping van een spannende thriller van auteur Jacques Post over de zoektocht van een jongeman naar de moordenaar van zijn vader in het voorjaar van 1940 te Rotterdam, vlak voorafgaande aan het bombardement.

Goudse Post
Meer berichten