Columns FF Tussendoor gebundeld

Door Marianka Peters

Gouda - De Goudse Post viert volgend jaar haar 70e verjaardag. Maar wist u dat er nog een jubileumfeestje te vieren is. Wekelijks leest u in de Goudse Post mijn column FF Tussendoor. En dat al zo'n tien jaar lang.

Maar wist u dat de columns daarvoor verschenen in het Gouds Nieuwsblad? Ik ben daarmee gestart in jaren negentig op verzoek van chef-redactie Dennis Captein. Schoorvoetend schreef ik over onderwerpen waarover ik een uitgesproken mening had en langzamerhand ging het me steeds beter af. Inmiddels heb ik in 20 jaar tijd ruim duizend columns geschreven, waarvan sommigen nog altijd actueel zijn. Ik ben door de jaren bejubeld, maar ook verguisd en kreeg ik bij tijd en wijle flinke bakken bagger over me heen. Nu heb ik voldoende incasseringsvermogen, dus stoppen met mijn columns heb ik nooit overwogen. Want je hoeft ze immers niet te lezen als je dat niet wilt. Youp van 't Hek geeft ieder jaar een boek met columns uit. Nu kan ik mij natuurlijk niet meten met taalvirtuoos Youp, maar na 20 jaar wordt het toch wel eens hoog tijd voor een bundel. En die komt er ook. De 200 beste of slechtste, maar in ieder geval de meest spraakmakende columns van de afgelopen 20 jaar verschijnen begin volgend jaar in boekvorm.

Omdat ik wil voorkomen dat er straks duizend boeken onder mijn bed blijven liggen, begint vandaag de voorinschrijving. Dat is het mooie van print-on-demand tegenwoordig. Het boek zal zo'n 230 pagina's tellen en her en der geïllustreerd worden met een cartoon van onze Goudse Post-cartoonist Peter Boersma. De exacte prijs is nog niet bekend, maar zal tussen de 15 en 20 euro liggen, al naar gelang de oplage. Reserveren? Mail naar: marianka.peters@persgroep.nl.

Goudse Post
Meer berichten