Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

Taxi Wegman maakt doorstart

Door Marianka Peters

Gouda/regio - Taxi Wegman, verantwoordelijk voor onder meer groepsvervoer en Groene Hart Hopper, is gered en maakt een doorstart. Dat is dinsdagmorgen bekend gemaakt.

Uitzendonderneming Talent4Taxi heeft overeenstemming bereikt met de curator van Taxi Wegman en Wegman Personenvervoer over een doorstart van beide bedrijven, die op 8 april 2019 failliet gingen. Fried Sengers, directeur Talent4Taxi: "Wij hebben altijd veel vertrouwen gehad in de visie van Wegman waarbij de kwaliteit van de dienstverlening en een op vertrouwen gebaseerde relatie met opdrachtgevers en leveranciers voorop heeft gestaan. Na het faillissement, waarin ook Talent4Taxi is betrokken, hebben wij met onze partners naar wegen gezocht om met alle betrokkenen deze unieke onderneming te kunnen voortzetten. Wij zijn verheugd dat met een gedegen financieel fundament de onderneming verder uitgebouwd zal gaan worden. Wegman zal op een duurzame manier vervoersdiensten blijven leveren en iedere dag weer de verwachtingen van onze klanten en opdrachtgevers willen waarmaken."

De doorstart van Wegman is goed nieuws voor het bijna voltallige personeel, ruim 85% van het personeel heeft zicht op een baanaanbod bij de nieuwe onderneming. Voor de mensen die niet mee gaan in de doorstart, zal Talent4Taxi zich maximaal inspannen een passend ander baanaanbod mogelijk te maken. Ook is het goed nieuws voor de verschillende opdrachtgevers waarvoor Wegman het vervoer van kwetsbare doelgroepen binnen de samenleving, waaronder de gemeente Gouda.

Rufus Kohn FNV Bondgenoten: "Al op een vroeg moment van het faillissement en de doorstart zet FNV zich in voor de werknemers. Ik wens het bedrijf succes in deze lastige markt en ga er van uit dat de werknemers met gelijke arbeidsvoorwaarden het werk mogen voortzetten."

Wegman wil op een duurzame manier vervoersdiensten leveren en voldoen aan de essentiële eisen van verwachtingen van onze reizigers en opdrachtgevers. Bij het leveren van onze diensten, staat de veiligheid en gezondheid van medewerkers, reizigers en het milieu centraal. "Dit uitgangspunt is essentieel voor onze bedrijfsvoering en vormt de onmisbare basis in alles wat we doen."

Goudse Post
Meer berichten