Oude tijden herleven als de PWA kazerne weer wordt bevolkt door militairen. Archieffoto: Marianka Peters
Oude tijden herleven als de PWA kazerne weer wordt bevolkt door militairen. Archieffoto: Marianka Peters (Foto: )

PWA kazerne mogelijk uit de verkoop

Door Marianka Peters

Gouda - Het hing al een tijdje in de lucht, maar Defensie overweegt de kazerne aan de Groen van Prinsterersingel weer zelf in gebruik nemen voor één of meerdere Defensie eenheden. Dit zal betekenen dat de kazerne uit de voorgenomen verkoop wordt gehaald.

De PWA kazerne krijgt dus een nieuwe bestemming. Maar eigenlijk is het niet eens een nieuwe bestemming, maar een voortzetting als Defensiecomplex. Het zou specifiek gaan om interesse vanuit de Koninklijke Landmacht en de eerste stappen zijn dan ook al gezet om de kazerne uit de verkoop te halen. Fractievoorzitter van de VVD in Gouda, Ronald Verkuijl, is blij met het nieuws. "Gekscherend heb ik dit idee een paar weken geleden aan de directeur personeel gepitcht. Ik heb geen idee of er een relatie is, maar ik steek hem sowieso in de zak. De directeur personeel was zeer geïnteresseerd, omdat hij op zoek was naar personeel in de randstad en zich beseft dat plaatsingen in Assen of Oirschot dan niet direct aantrekkelijk zijn," licht hij toe. "Ik wees hem op de sterke punten van onze stad, met ons intercity station en onze sterke ICT bedrijvigheid. Dat biedt grote kansen voor uitwisseling van personeel en kennis op bijvoorbeeld het gebied van big data analyse, cyber en netwerken. Nu maar hopen dat ons stadsbestuur adequaat reageert en geen afwachtende houding aanneemt. De terugkeer van militairen in de stad is een grote kans en dat betekent voor mij ook dat we als stad bijna de verplichting hebben om ons in te spannen om Defensie hier ook daadwerkelijk heen te halen."

Zelfs als de krijgsmacht opnieuw de kazerne in gebruik neem, zal dat niet van vandaag op morgen zijn. De kazerne zal vermoedelijk weer helemaal moeten worden aangepast aan de huidige tijd om daadwerkelijk huis te gaan bieden aan hoog-technologische of specialistische militaire eenheden.

Op dit moment biedt de kazerne nog tijdelijk onderdak voor CSG De Goudse Waarden, totdat de nieuwbouw aan de Heemskerkstraat is voltooid. Nadere informatie en reacties leest u woensdag in de Goudse Post

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden