Foto:

FF Tussendoor - Kampeerleed

Joepie! We hebben ruim één miljoen bezoekers naar Gouda gehaald. Daarmee kun je natuurlijk mooie sier maken, maar tegelijkertijd kun je je afvragen wat de volgende ambitie is. Op naar de anderhalf of misschien wel twee miljoen bezoekers? Alsjeblieft niet zeg! Met de beste wil van de wereld, we kunnen de grote stroom toeristen nu al nauwelijks aan.

Het kaasseizoen is nauwelijks twee weken oud en de camping op Klein Amerika barst alweer uit zijn voegen. Die luttele acht euro per dag inclusief water en stroom, is genoeg reden om je casa op wielen ergens tussen te proppen. Uiteindelijk staan die campers bekant bij de Gouwenaars in de tuin. In Gouda is het lekker goedkoop vakantie vieren. En de rotzooi wordt ook nog eens achter je kont opgeruimd. Maar ieder weldenkend mens begrijpt dat dit binnenkort volledig uit de klauw gaat lopen. Omwonenden pikken het niet langer. Bovendien is het nog levensgevaarlijk ook als er zo'n 70 campers met gevulde gasflessen hutje-mutje bij elkaar staan, waar slechts plek is voor de helft.


En had onze wethouder niet in oktober al beloofd iets te gaan regelen om herhaling van de camperoverlast van vorig jaar te voorkomen? Daar hebben de ambtenaren de hele winter de tijd voor gehad en wat is daarvan terecht gekomen? Helemaal niks. Oh ja, toch wel, de handhaving wordt opgeschroefd. Nou, nou. En we hebben nu al gezien dat dit niet werkt. Terwijl er toch genoeg opties zijn. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd met het idee om de campers te verkassen naar de Vossenburchkade, daar is immers plek genoeg.

We moeten gastvrij zijn voor de kampeerders, want zij besteden hun geld in onze stad, hoorde ik vorige week een ondernemer zeggen. Ja, bij Appie en de horeca. Uit landelijke cijfers blijkt dat Gouda ergens onderaan de lijst bungelt als het om het bestedingspatroon per toerist gaat. We doen dus iets niet goed!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden