Gisterenochtend is een begin gemaakt met de aanleg van de groene gracht in het Nonnenwater Vrijdag volgt de beplanting. Foto: Robin van Leuffen
Gisterenochtend is een begin gemaakt met de aanleg van de groene gracht in het Nonnenwater Vrijdag volgt de beplanting. Foto: Robin van Leuffen (Foto: )

Groene gracht in het Nonnenwater

Door Marianka Peters

Gouda - Met het verwijderen van de steentjes in het midden van het Nonnenwater is vandaag begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een groene gracht in het Nonnenwater.

De gracht in het Nonnenwater terugbrengen is één van de opties voor waterberging in de toekomst en een wens van de omwonenden, die graag meer groen in hun omgeving willen. Bij de herinrichting van het Nonnenwater is een stenen gracht aangelegd om het beeld van vroeger te visualiseren. Maar binnenkort stroomt het water weer door de gracht aan het Nonnenwater. Weliswaar niet zo breed en diep als in vroeger tijden, maar een iets verzonken waterstroom, omringd door groen, moet het aangezicht aanzienlijk verbeteren. Het initiatief komt van bewoners Koert Lugthart, Jeroen van Leuken en Evelien Ploos van Amstel. De bewoners vinden echter dat hun straat wel heel erg is versteend en willen graag meer groen in hun buurt. "Bovendien stroomt het water tijdens hoosbuien zo bij ons naar binnen, omdat de straat aan beide kanten afloopt," vertelde Jeroen tijdens een eerder interview. Het drietal kan met hun plan Stenen eruit, Groen erin, op een breed draagvlak in de buurt rekenen. Vrijdag wordt door buurtbewoners begonnen met de aanplant van het groen.

Goudse Post
Meer berichten