Lennart en Sharon van Gastel geven een toelichting op de plannen van hun hotel WSHS, dat eind 2020 open gaat. Foto: Marianka Peters
Lennart en Sharon van Gastel geven een toelichting op de plannen van hun hotel WSHS, dat eind 2020 open gaat. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Boutique hotel WSHS zet Gouds Plateel op de kaart

Door Marianka Peters

GOUDA - De grillige vormen en bijzondere kleurstellingen, die zo typerend zijn voor Gouds Plateel, komen terug in het behang en de vloerbedekking. Boutique hotel WSHS dat in het voormalige weeshuis wordt gevestigd, heeft haar pijlen gericht op Gouds Plateel.

Geen Goudse kaas en siroopwafels voor de hoteliers Lennart en Sharon van Gastel. "Wij gaan Gouds Plateel op de kaart zetten en veel groter maken dan Delfts Blauw," bevestigt Sharon. "Onze interieur architect is inmiddels helemaal enthousiast van dit eeuwenoude ambacht. Het is typisch Gouds en past precies bij het niveau van ons hotel. Het afwerkingsniveau van het geheel is klassiek met een knipoog naar de volgende eeuw." Tijdens een bijeenkomst van de ondernemers in de binnenstad, gaven Lennart en Sharon een rondleiding door het voormalige weeshuis. "Het is voor 98 procent rond dat we ons mogen aansluiten bij de hotelketen Relais & Chateaux, waartoe ook de Librije in Zwolle, St. Gerlach in Valkenburg en Kasteel Engelenburg in Brummen behoren. Dit geeft direct het niveau weer dat we willen." Binnenkort wordt begonnen met de herontwikkeling van het voormalige weeshuis tot luxe boutique hotel. Er komen 25 luxueus ingerichte suites. "In twaalf suites gaan we helemaal los op het gebied van sanitair met dubbele douches, luxe bedden en bijzondere afwerking."


Omdat alleen het beste goed genoeg is, heeft het echtpaar Van Gastel, bekend van het Museumcafé en LF Gouda (de Lichtfabriek) de bekende chef-kok Robert Kranenborg aangetrokken als culinair adviseur. "Nee, Robert komt hier niet koken, maar hij komt ons adviseren op het gebied van de keukeninrichting," vertelt Sharon terwijl ze door de toekomstige backery loopt die uitkijkt op de Groeneweg. Verder komt er een fine dining restaurant, wijn & cocktailbar een petit café en faciliteiten voor galadiners en stijlvolle ontvangsten. "Ik heb altijd in hotels gewerkt en ben hotelinspecteur bij de ANWB geweest," licht Sharon toe. "Mijn droom was altijd een bed & breakfast te hebben. Nu kwam deze kans op ons pad om die droom te verwezenlijken, al is het wel wat meer dan een bed & breakfast." De entree van het hotel komt aan de Spieringstraat, rechts in de poort. Van daaruit kan men met een lift naar de hotelkamers.


Eén van de absolute voorwaarden van de gemeente was dat het Weeshuisplein openbaar toegankelijk moet blijven. Het binnenplein met de monumentale bomen wordt wel heringericht met luxe zitjes, in harmonie met de uitstraling van het hotel. De officiële opening is gepland eind 2020.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden