Parkeerbeleid Gouda
Parkeerbeleid Gouda (Foto: M Khargi)

Parkeeroverlast bezoekers Theaterbakkerheij

Ingezonden

Gouda - Het jongste theater van Gouda, de Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk, is nu al een succes. Alle activiteiten overtreffen qua bezoekersaantallen alle verwachtingen. Maar aan dit succes zit ook een keerzijde en dat is de parkeeroverlast.

Omdat er weinig parkeergelegenheid is, wordt er op de dijk geparkeerd. Omwonenden willen dat er op korte termijn een oplossing komt en wijst met de vermanende vinger naar de gemeente Gouda. "Hoe vreemd is het dat de gemeente Gouda zonder nadenken een bestemmingsplan wijzigt en vervolgens een vergunning voor een theater afgeeft, zonder parkeer mogelijkheden. Het vreemde is dat als je een huis zou willen bouwen je minimaal 2 parkeerplekken moet hebben maar voor een heel theater dus niets," aldus Mariska Khargi. "Het gevolg is dus dat er massaal op de fietsstrook geparkeerd wordt. De dijk is sinds een aantal jaren bestemmingsverkeer waardoor deze favoriet is bij fietsers en wandelaars. De fietsers kunnen nu geen kant op als er een tegenligger aankomt, het moet natuurlijk eerst goed mis gaan voor dat het serieus genomen wordt."

Zover bij de redactie bekend, is er momenteel overleg gaande tussen de Theaterbakkerheij en GOUDasfalt ten aanzien van parkeren en verdere samenwerking. De gemeente Gouda heeft nog niet gereageerd. 

Meer berichten