Foto:

UPDATE: Maximaal 30 camperovernachtingen op Klein Amerika

Gouda - Het toeristenseizoen is nog maar een week geleden begonnen en daarmee keert de camperoverlast op Klein Amerika in alle hevigheid terug. Vorig jaar beloofde wethouder Theirry van Vugt een oplossing te zoeken voor de parkeerdruk op Klein Amerika. Per 1 april is een nachtelijk kampeerverbod buiten de 30 beschikbare plekken ingesteld. 

Vorig jaar stonden er op donderdag, als de kaasmarkt er is, zo'n 70-80 campers geparkeerd op Klein Amerika, die voor veel overlast voor de omgeving zorgden. Omwonenden zijn daar niet blij mee. "Gouda mag dan jubelen over de 1 miljoen bezoekers, maar je moet ook je eigen belofte nakomen en een oplossing vinden voor de campers en bussen, anders houden we dit probleem de hele zomer, en daar zit niemand op te wachten." stelt één van de omwonenden. Een andere omwonende maakte deze foto afgelopen donderdag. "Het toeristenseizoen is los. Nog nooit was het zo druk met campers en bussen op Klein Amerika. Een succes voor de marketing van Gouda. Een plaag voor de gewone parkeerder; die heeft het nakijken. Bussen stonden overal; er was gewoon te weinig parkeerplaats. Maar de bus(chauffeurs) gedroegen zich behoorlijk. Slechts een enkeling vond het toch nodig om zijn motor toch heel lang te laten draaien en de lucht te vervuilen met uitlaatgassen. Uiteraard zijn we daar als omwonenden niet blij mee. De luchtkwaliteit is hier al niet zo best. Toerisme is prima, goed voor de horeca, maar laten we de lokale bevolking niet vergeten, alsjeblieft. De eigen inwoners hebben toch wel een streepje voor boven passanten?"

De gemeente Gouda meldt bekend  te zijn dat er meer overnachtende campers op Klein Amerika staan, dan toegestaand. "Daarom heeft de gemeente sinds 1 april 2019 een nachtelijk parkeerverbod ingesteld voor campers buiten de daarvoor bestemde plaatsen,"aldus een woordvoerder. "Alleen op de 30 aangeduide plaatsen mogen campers staan en overnachten. Overdag kunnen campers wel op de parkeerterreinen blijven parkeren. Hiermee wordt voorkomen dat campers in de binnenstad en langs de singels een parkeerplaats zoeken." Voor de komende periode wordt goed gekeken of er verdere maatrgelen nodig zijn. "De populariteit van de Kaasmarkt bleek gisteren door grote aantallen campers en touringcars die Gouda bezochten. De gemeente zal de komende tijd kijken of hier aanvullende maatregelen voor nodig zijn."

 

Goudse Post
Meer berichten