Ukulele Paradijs verlaat GOUDasfalt

Anderhalf jaar geleden kreeg de circuswagen van het Ukulele Paradijs een fraaie plek op het terrein van GOUDasfalt. Vandaag heeft de organisatie Gouda verlaten en een nieuwe standplaats in Rotterdam gekregen.

Non-communicatie en onduidelijkheid  of het Ukulele Paradijs nu wel of geen vaste plek kon krijgen op het terrein van GOUDasfalt, is de oorzaak van de breuk. "En vooral ook geen hoop meer dat het nog goed gaat komen. Ukulele Paradijs moest binnen een week vertrekken. De circuswagen van het Paradijs is op maandag 8 april in alle vroegte van het voormalig KoudAsfalt terrein weer terug richting Rotterdam gereden," stelt Eveline Ketterings. "Eigenlijk ging het begin vorig jaar al mis toen de authentiek houten circuswagen ergens achter op het terrein tussen de vuilnis terecht was gekomen. Een voor het Paradijs onacceptabele plek, ver verwijderd van de gewenste uitstraling. Op het verzoek om een plek te krijgen elders op het terrein werd niet gereageerd. Zelfs niet toen het Ukulele Paradijs deelnam aan de georganiseerde 'Roze Camping'. Zo zijn we op het Strand van 'Rederij de Vrijheid' terecht gekomen."

Het Ukulele Paradijs is vertrokken van GOUDasfalt. "Gesteggel over huur, servicekosten, bewegwijzering, parkeren, verlichting van het terrein, electra en vooral ook geen hoop meer dat het nog goed gaat komen," laat Ketterings namens het Ukulele Paradijs weten, die zich naar eigen zeggen gezegend voelt op de nieuwe locatie in Rotterdam, die vrij snel geregeld was. " Jonge positieve mensen die heel anders in het leven staan. Waar het niet om geld draait, maar om samenwerking en vreugde. Waar de nadruk op inspireren en creëren ligt. Waar het Ukulele Paradijs veel meer thuis hoort."


Eigenlijk wilde het bestuur van GOUDasfalt helemaal niet reageren op het plotselinge vertrek van het Ukulele Paradijs. "Maar nu er met modder wordt gegooid en onwaarheden worden verteld moeten we wel," stelt het bestuur, dat maandag vreemd opkeek toen de circuswagen van het Ukulele Paradijs met de noorderzon verdwenen leek te zijn. "Vooropgesteld vonden we het hartstikke leuk om het Ukulele Paradijs op het GOUDastalt te hebben. Het was een vrolijke aanvulling."
Dat het bestuur van GOUDasfalt alleen maar met geld verdienen bezig is, wordt fel bestreden. "We zijn allemaal vrijwilligers, maar we moeten natuurlijk wel aan onze verplichtingen voldoen. We zijn begonnen met een hele lage huur, toen we de verhoging aankondigden verhuisde de circuswagen naar het terrein van Rederij de Vrijheid. We hebben vaak overlegd, maar het zou natuurlijk niet eerlijk zijn tegenover de andere huurders als we voor de ukulele een veel lagere huur zouden hanteren. We willen het niet groter maken dan het is. Ze zijn maandag zomaar vertrokken, met achterlating van de behoorlijke rekening die nog openstaat."

Goudse Post
Meer berichten