Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters

UPDATE: Taxi Wegman rijdt tot 1 mei door

Door Marianka Peters

Gouda - Taxi Wegman, de vervoerder van onder meer de Groene Hart Hopper is failliet. Donderdag werd surseance van betaling aangevraagd. Tijdens twee bijeenkomsten op vrijdagmiddag en -avond is het personeel geïnformeerd en ontslag aangezegd. Wegman blijft in ieder geval tot 1 mei rijden.

De vervoerder meldt op zijn website dat er gezocht wordt naar een doorstart. Ook zouden gemeenten hebben aangegeven met het bedrijf verder willen na een doorstart, zodat 'de dienstverlening aan reizigers en leerlingen onverminderd door kan gaan'. De chauffeurs zijn daar nog niet zo zeker van. "We hebben besloten door te rijden, maar hoe lang we dit nog vol kunnen houden weet ik niet," stelt een chauffeur die niet bij naam wil worden genoemd. "We hebben nu al een maand geen salaris. Hoe lang hou je dit vol, onze kosten gaan ook gewoon door." Naar schatting heeft Wegman zo'n 60-80 chauffeurs in dienst, waarvan het overgrote deel voor de tweede keer geconfronteerd wordt met een faillissement. "Na het faillissement van de Hopper voor de tweede keer in de shit, en weer buiten onze schuld om!" Over de oorzaak van het faillissement wordt volop gespeculeerd. "Wij hebben gehoord dat het met de belastingdienst te maken heeft. Hoe dan ook, wij doen gewoon ons best, maar uiteindelijk zijn de leerlingen en ouderen die afhankelijk van ons zijn, zijn weer de dupe."

Een woordvoerder van de gemeente Gouda reageert: "Het bedrijf heeft inmiddels laten weten bezig te zijn met een doorstart van de organisatie. De curator toegezegd dat Taxi Wegman tot 1 mei blijft doorrijden, zoals het er nu naar uitziet. De komende tijd beoordeelt de curator dan de doorstartplannen. De gemeenten hebben eerder aangegeven verder te willen met de doorstart van Taxi Wegman, zodat de dienstverlening aan de reizigers en leerlingen ook in de toekomst ongewijzigd door kan gaan. Voor de zekerheid kijken de gemeenten nu ook al naar vervoersalternatieven voor het geval dat de doorstart niet door zou gaan."

Wegman verzorgt sinds 1 augustus 2018 zelfstandig de vervoersdiensten van de Groene Hart Hopper, binnen de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas.In ieder geval meldt de vervoerder op zijn website dat er gezocht wordt naar een doorstart. Ook zouden gemeenten hebben aangegeven met het bedrijf verder willen na een doorstart, zodat 'de dienstverlening aan reizigers en leerlingen onverminderd door kan gaan'. 

Goudse Post
Meer berichten