Opknapbeurt strand en ligweide Reeuwijk

Reeuwijk - Staatsbosbeheer gaat namens Groenalliantie Midden-Holland de komende weken het strand en de ligweide in de Reeuwijkse Hout opknappen.

De ligweide wordt met grond uitgevlakt en vervolgens opnieuw ingezaaid. Het strand krijgt een nieuwe laag zand. De werkzaamheden zijn voor 1 mei afgerond; ruim op tijd voor de officiële start van het buitenzwemseizoen. Het strand in de Reeuwijkse Hout is bij mooi weer een populaire bestemming voor strandliefhebbers uit de weide omgeving. Ook komende zomer worden weer veel bezoekers verwacht. Door het intensieve gebruik ontstaan er kale plekken in het gras. Daarnaast snoepen wind en golven over langere termijn stukken van het strand af. Periodiek onderhoud is daarom noodzakelijk om een aantrekkelijk recreatiegebied te kunnen blijven. Het aanvoeren en verwerken van het zand en de grond gebeurt met zwaar materiaal en kan daarom mogelijk voor enige overlast zorgen.
Tijdens de werkzaamheden blijven de fiets- en wandelpaden in de Reeuwijkse Hout gewoon toegankelijk.
Vanaf de tweede helft van 2019 zijn er meer werkzaamheden gepland om de Reeuwijkse Hout nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zoals onder andere het verbeteren van de entreezone en het ontwikkelen van een avonturenzone. Kijk voor meer informatie op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden