Foto:

FF Tussendoor - Drone-patrouille

De Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg ODMH, gaat drones inzetten bij haar controlerende taken. Er is flink geïnvesteerd in het opleiden en certificeren van medewerkers in die lawaaierige bromvliegen. Dat wordt dus echt oppassen geblazen met deze bouwpolitie.

'De ODMH gaat met zijn tijd mee' stelt de gemeente. Dus dacht ik, aha, eindelijk gaat de bezem door deze vastgeroeste organisatie. Er was immers beloofd dat deze dienst een meer adviserende rol krijgt in plaats van boetes en bouwstoppen opleggen. Met de problemen van de zakkende bodem en daarbij behorende sores hebben we veel meer behoefte aan goede raad, dan aan het vermanende vingertje. De werkwijze van de ODMH verdient nu eenmaal geen schoonheidsprijs. Of het nu om de funderingen aan de Crabethstraat, Graaf Florisweg of de sloop van de Turfmarktkerk gaat, altijd duikt de naam van de ODMH op die mensen de stuipen op het lijf jaagt met hun regeltjesdrift en tunnelvisie. Dat is echt niet meer van deze tijd!

Bovendien laat de ODMH ook wel eens steken vallen. Herinner je je nog het vuurwerkfeestje om middernacht vorig jaar zomer op de Markt? Had het ODMH toen maar hun controlerende taak goed uitgevoerd. En dan het verwijderen van alle kerstverlichting uit de hele binnenstad. Zo rigoureus te werk gaan was echt niet nodig geweest.

Nu heb ik weinig te verbergen, maar ik vind het toch niet zo'n prettig idee als zo'n drone straks op patrouille gaat in de binnenstad, terwijl ik (misschien wel schaars gekleed) op mijn privé dakterras zit. De privacywetgeving wordt nageleefd, zo wordt gesteld, maar hoe weet ik dat zeker? En waar kan ik terecht met een klacht? Nu heb ik me laten vertellen dat er software is waarmee je het besturingssysteem van een drone kunt ontregelen, maar of dat nou zo'n goed idee is...

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden