Vorig jaar hield het regenachtige weer Gouwenaars niet thuis tijdens het Paasontbijt op de Markt. Foto: Marianka Peters
Vorig jaar hield het regenachtige weer Gouwenaars niet thuis tijdens het Paasontbijt op de Markt. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Rembrandt in de hoofdrol tijdens Paasontbijt

Gouda - Rijk gevulde tafels met vrolijke bediening en heel veel gasten. Bourgondische taferelen zoals alleen Rembrandt ze kon schilderen, herleven tijdens het Paasontbijt op de Markt.

Dit jaar speelt Rembrandt dan ook een belangrijke rol op Tweede Paasdag. Vanaf 10.30 uur mag iedereen aanschuiven voor het Paasontbijt. Dankzij de samenwerking met de mensen van Zotte Zaterdag gaat het een hele bijzondere dag worden. Tijdens het ontbijt speelt Rembrandt al een rol aan de tafels. De gebruikelijke paasviering heeft ook alles te maken met een schilderij van Rembrandt. Er is muziek, er zijn verhalen, er zijn stillevens én na het ontbijt mag iedereen komen schilderen en de Rembrandt in zichzelf ontdekken. Muziek is er van de Goudse zangeres Elise Mannah, de Vlister Zangers en het duo How'lin.

Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is volgens de organisatoren dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en elkaar letterlijk zien zitten. Wie je ook bent, wat je ook doet, werkelijk iedereen is welkom. Van te voren opgeven is niet nodig. 
Het Paasontbijt is een initiatief van het DoePlatform van de Ondernemers Binnenstad(SOG). Om dit mogelijk te maken wordt er samengewerkt met ruim 100 vrijwilligers uit 12 verschillende kerken in Gouda en zijn er mensen vanuit de politiek en het maatschappelijk leven en ook de Bredeschool.
Dit jaar is er een enthousiaste samenwerking met de organisatie van Zotte Zaterdag (zaterdag 26 oktober is de volgende editie).
Dankzij de GoudApot, de ondernemers, kerken en individuele sponsors kan dit ontbijt en het bijbehorende feest worden aangeboden aan alle Gouwenaars.
De coördinatie is in handen van Bijbelshop Samma. Een geweldige samenwerking met heel veel verschillende partijen, wat daarmee maar weer laat zien waarom Gouda terecht Evenementenstad van het Jaar is geworden.

Goudse Post
Meer berichten