De roeisloep Roeibeer wordt onder grote belangstelling gedoopt bij GWV Elfhoeven. Foto: Bertel Kolthof
De roeisloep Roeibeer wordt onder grote belangstelling gedoopt bij GWV Elfhoeven. Foto: Bertel Kolthof (Foto: Bertel Kolthof)

Sloeproeien betekent spektakel

Reeuwijk - Onder grote belangstelling werd vorige week de roeisloep "Roeibeer" gedoopt bij GWV Elfhoeven aan de Platteweg in Reeuwijk. Hiermee werd het startsein gegeven voor een nieuwe sport in Reeuwijk: sloeproeien.

De vereniging heeft een nieuwe aluminium roeisloep laten bouwen en heeft hiermee een primeur. Op de Reeuwijkse plassen varen veel gemotoriseerde sloepen en er wordt fanatiek geroeid bij de Roei en Zeilvereniging Gouda. Vanaf begin april kan er bij Elfhoeven ook geroeid worden in een sloep. De sloep wordt door zes personen geroeid met een stuurman/vrouw. Er zijn vele watersportverenigingen die het sloeproeien hebben ontdekt en er worden op vele plaatsen in het land wedstrijden georganiseerd.

Wanneer het sloeproeien in Reeuwijk aanslaat, dan gaan de roeiers het land in om aan evenementen deel te nemen en wordt er in de toekomst een sloepenrace op de Reeuwijkse plassen gehouden. Sloeproeien is spectaculair, goed voor de conditie en de Reeuwijkse plassen zijn bij uitstek geschikt om vanuit de boot van de natuur en de rust te genieten. De sport is voor iedereen van twintig tot tachtig. Op zondag 7 april wordt van 13.00 tot 16.00 uur een open dag georganiseerd bij Elfhoeven. Naast informatie over zeilopleidingen en ligplaatsen kunnen geïnteresseerden ook een clinic "sloeproeien" volgen. Voor verdere informatie kijk op de website www.elfhoeven.nl.

Goudse Post
Meer berichten