Nieuwe weg ontlast Gouwe Aquaduct

Gouda/regio - Vrijdagmiddag zijn de N451 en de N457 bij Gouda officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen en minister Melanie Schultz van Haegen. Deze wegen maken onderdeel uit van het project Parallelstructuur A12.

Met een druk op de knop door gedeputeerde Floor Vermeulen en minister Melanie Schultz van Haegen, sloot de Amaliabrug zich. Onder aanwezigheid van omwonenden, bedrijfsleven en projectpartners openden bestuurders de nieuwe wegen.Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: "Deze unieke samenwerking met het Rijk, Prorail en de gemeenten Waddinxveen, Zuidplas en Gouda heeft onze ambitie 'de best bereikbare provincie van Nederland zijn' weer een stap dichterbij gebracht". Belangstellenden konden tijdens de publieksdag 17 december al genieten van de nieuwe weg. Zo'n 3000 bezoekers verkenden wandelend, fietsend of skeelerend de nieuwe wegen, voordat de automobilisten de weg gebruiken. De N451 en N457 zijn gebouwd door aannemer Heijmans en vanaf vrijdag 23 december open voor het verkeer.

Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: "Deze unieke samenwerking met het Rijk, Prorail en de gemeenten Waddinxveen, Zuidplas en Gouda heeft onze ambitie 'de best bereikbare provincie van Nederland zijn' weer een stap dichterbij gebracht". De N451 en N457 zijn gebouwd door aannemer Heijmans en vanaf vrijdag 23 december open voor het verkeer.

Minister Schultz: "Met de nieuwe parallelbaan en een extra afslag naar Gouda halen we veel bestemmingsverkeer naar Gouda van de snelweg af.  Dat is goed voor de doorstroming op een van de belangrijke knooppunten van Nederland en goed voor de verkeersveiligheid".

Met de aanleg van de N451 (Extra Gouwekruising) en N457 (Moordrechtboog) is het weggennetwerk rond Gouda uitgebreid. De nieuwe wegen ontlasten het drukke knooppunt Gouwe op de A12 en de regionale wegen (zoals de N456 en N219) en zorgen voor meer capaciteit op het traject. De bereikbaarheid van de regio verbetert, er is meer keuzevrijheid voor automobilisten die van Gouda naar Den Haag rijden (en andersom) en de verkeerveiligheid rondom Gouda neemt toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden