Bouncers Jongens 16 1 kampioen
Bouncers Jongens 16 1 kampioen (Foto: Lilian Haeren)

Bouncers Basketball Jongens 16 1 kampioen.

Het in de landelijke tweede Divisie A debuterende Bouncers Jongens 16 1 zette zaterdag in Groningen een prima prestatie neer, door de nummer twee BV Groningen 1 te verslaan met 53-74. Door dit resultaat, met acht punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg onbereikbaar voor de concurrentie en kon in Groningen meteen het kampioenschap worden gevierd.

Een verre reis en de gedachte dat bij winst op BV Groningen 1 het kampioenschap binnen zou zijn. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor Bouncers Jongens 16 1. De opening in sporthal Oude ALO was voor de thuisploeg, maar kwam Bouncers in de derde minuut op voorsprong om het eerste kwart te winnen met 11-17. Ook het tweede kwart was voor Bouncers, maar echt uitlopen kon de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen niet. Rust 24-32. In het derde kwart sloeg Bouncers echter het beslissende gat, gaf verdedigend weinig weg, scoorde 21 punten en dat leverde bij het ingaan van het vierde kwart een voorsprong van 35-53. In het vierde kwart hielden de ploegen qua score elkaar in evenwicht, maar was de winst duidelijk voor Bouncers, 53-74. Een uitstekende teamprestatie door een prima verdediging en een goede verdeling van de score met een groot aandeel daarin van de ‘bank’. Tobias van Steenis was topscoorder met 28 punten. Debuteren en met tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en gelijk kampioen worden. Een geweldige prestatie. Komende zaterdag omstreeks 17.30 u zal de ploeg in sporthal Gouda De Mammoet worden gehuldigd.

Vrijdagavond maakte Bouncers Heren 20 1 in de race om het kampioenschap geen fout tegen het bezoekende Jump ’80 1 uit Hellevoetsluis. De start was met een stand van 6-6 na zes minuten wat moeizaam, maar was de winst in het eerste kwart wel voor Bouncers, 16-9. Ook het tweede kwart was voor Bouncers en stond de ploeg bij rust op een ruime voorsprong 33-17. Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar, al was Bouncers met slechts twee punten in de laatste vijf minuten niet echt meer op dreef. De winst met 61-46 was er echter niet minder om. Topscoorder Stijn Brooshooft 14 punten. Komende vrijdagavond kan de ploeg in sporthal De Duikelaar bij winst op het bezoekende Flax Field Fighters de kampioensvlag hijsen. Bouncers Heren 3 keek vrijdagavond na het eerste kwart al tegen een 11-29 achterstand aan. Het bezoekende en kampioenskandidaat Jump ’80 1 uit Hellevoetsluis was duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Via een 26-58 ruststand ging de winst met 65-117 naar de bezoekers. Marvin Sevenhoven scoorde 23 punten.

In de race om het kampioenschap moest Bouncers Jongens 18 1 gewoon winnen van het bezoekende BV Leiderdorp 1. En dat deden ze met een 85-55 winst. Een overwinning die via een 35-19 ruststand geen moment in gevaar kwam. Dylan Smit was topscoorder met 28 punten. Komende zaterdag in Delft de spannende wedstrijd tegen DAS 1. Bij winst kan ook Bouncers Jongens 18 1 het kampioenschap vieren.

Meer berichten