Zotte Zaterdag in Gouda. Foto: Marianka Peters
Zotte Zaterdag in Gouda. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Gouda Evenementenstad van het Jaar

Gouda - Na eerder de titel Beste Binnenstad en Beste Warenmarkt te hebben gewonnen, is Gouda tijdens het Nationaal Congres Evenementen uitgeroepen tot beste Evenementenstad van het Jaar voor steden tot 100.000 inwoners. In de categorie grote steden ging de prestigieuze titel naar Dordrecht, die de prijs ook al in 2003 en 2012 in de wacht wist te slepen.

De jury was onder de indruk van het evenementenaanbod in Gouda en prees de creatieve wijze tot vernieuwing in het evementenbeleid. Gekeken is naar de stad die het afgelopen jaar visie en lef heeft getoond op evenementengebied. Een visie, die onder andere gestoeld is op consistent beleid en een robuuste uitvoering.
Daarnaast vond de jury het enthousiasme van evenementorganisatoren en de samenwerking in Gouda opvallend. De jury is bijvoorbeeld onder de indruk van de Kinderkaasmarkt. De samenwerking en het enthousiasme in Gouda bij inwoners en ondernemers werden tevens duidelijk zichtbaar tijdens de presentatie voor de jury, waarbij Gouda goed vertegenwoordigd was, en waarbij een glansrol was weggelegd voor de kinderburgemeester Tess Huijsmans.

Tijdens de bekendmaking was een groot aantal organisatoren van Goudse evenementen aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van de Gouda bij Kaarslicht, Zotte Zaterdag, de Oranjeboulevard en Roze Zaterdag. Maar ook een vertegenwoordiging van de Brede school present. Wethouder Thierry van Vugt: 'Het is geweldig hoe in Gouds steeds vele prachtige evenementen worden neergezet. Dat maakt Gouda tot een aantrekkelijke woonstad en vergroot haar aantrekkingskracht op bezoekers. Ik ben er trots op dat dit nu ook erkenning krijgt op nationale schaal door deze mooie prijs. Een geweldig compliment aan de vele vrijwilligers, organisaties en ondernemers die Gouda's evenementen jaarlijks tot een succes maken!'

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden