VollinGo sluit 2016 winnend af

Gouda - Vollingo dames 1 reisde afgelopen zaterdag af naar Haarlem voor de laatste competitiewedstrijd van de eerste helft. Spaarnestad D2 was naast een goede 5e positie op de ranglijst ook nog eens de tegenstander die van VCN en Leython had gewonnen.

Tot dan toe de enige verlieswedstrijden van de dames uit Gouda. Het lijkt inmiddels een wetenschap dat VollinGo snel uit de startblokken komt en ook nu bouwde ze een snelle 3-8 voorsprong op door goede services en goede blokkering. Maar Spaarnestad zette de bezoekers ook onder druk en draaide met degelijk volleybal de stand volledig om naar een 20-17 voorsprong. Coach Stubbe zette Manouk Achterberg even in het veld voor wat pass- en verdedigingswerk wat direct resulteerde in een omslag. De meegereisde supporters uit Gouda pakten trommel en stembanden en waren getuige van een goed einde van de eerste set (24-26). Ook de tweede set startte VollinGo met dezelfde zes spelers (Puk Stubbe, Julie Kroon, Laura Habets, Nienke Snelting, Cat Stubbe en Sanne Krutzen) als in de openingsset. Pleun Ypma werd al op 5-2 het veld in gestuurd om wat meer overtuiging te brengen bij de koploper van de 2e divisie. Zij deed haar taak meer dan goed en bewees VollinGo en de gewisselde Habets hiermee een dienst van formaat. VollinGo pakte een voorsprong en bleef bijna de gehele set aan de goede kant van de score. Toen Spaarnestad in de eindfase opeens versnelde had een Goudse time-out op setpoint de juiste uitwerking. Fout service Spaarnestad en setwinst voor VollinGo (21-25).

Het gewoon doorwisselen van spelers heeft in de beginfase van de competitie nog wel eens voor wat problemen gezorgd maar in Haarlem was de terug ingebrachte Habets en nu startende Achterberg voor Krutzen geen enkele belemmering om de ingezette toon vast te houden. Gekker nog, VollinGo speelde zeer gedisciplineerd en was op alle fronten beter dan de tegenstander. Met Julie Kroon aan de service vloog de ploeg van 7 naar 13 punten en scoorde Cat Stubbe bijna al haar aanvallen. Na exact twee volle rotaties en 17 minuten was ook de derde set voor VollinGo (17-25). VollinGo had zeker geen last van het ‘vierde set syndroom’ en vloog weg bij de tegenstander. De tot dan toe nog bijna foutloos spelende libero Rudie Dopp kreeg een service op het hoofd en leek samen met haar ploeg even van slag. Een vroege time-out van Spaarnestad coach Nijhuis (0-5) zorgde voor een welkome onderbreking en vooral de eigen foutenlast van VollinGo nam toe. Spaarnestad zag dat als groen licht en speelde vrijuit tegen de haperende machine uit Gouda. Kijkend naar een achterstand van 20-17 waren diverse ogen en alle oren in de Haarlemse Beijneshal getuige van de onvrede bij de coach. De boodschap was niet aan dovemansoren gericht, VollinGo herpakte zich volledig en was ook in het einde van de laatste set de baas (22-25).

“Ik was er even klaar mee dat we van alles deden behalve onze eigen taak. En daarnaast wat schaapachtig rondliepen in plaats van goed communiceren en hard werken. Echter hebben we, veel beter dan de laatste weken, laten zien dat we in staat zijn om het roer weer om te gooien naar een gunstige route en daar ben ik dan wel erg blij mee” aldus de winnende coach, refererend aan zijn uitbarsting en het goede eindresultaat van 0-4. De halve competitie zit erop en VollinGo Dames 1 staat bovenaan met hijgend in haar nek de Dames van Wik Groot Ammers. Vlak daarachter zijn Leython DC en VCN zeker nog in de race en is en blijft het uitermate spannend in de 2e divisie C.

VollinGo Heren 1 (16.30 uur) en Dames 1 (19.00 uur) zullen op 14 januari tijdens de Super Zaterdag de competitie voortzetten. Direct na afloop wordt er geproost op een mooi 2016 en een voorspoedig 2017 tijdens de VollinGo Nieuwjaar Party.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties