Foto: Marianka Peters

Kentekenparkeren, de Bogen heeft de primeur

Gouda - Uiterlijk zijn ze niet veranderd. Alleen de rode 'hoed' verraadt dat de parkeermeter geschikt is voor kentekenparkeren. Een goed voorbeeld van hergebruik, want het geheim zit 'm in een nieuwe deur boordevol electronica. Vanmorgen is een begin gemaakt met de aanpassing van in totaal 70 parkeerautomaten. De Bogen had de primeur. 

Binnenkort komt er een einde aan de parkeerkaartjes. In navolging op andere steden, stapt ook Gouda over op kentekenparkeren. De komende weken worden de 70 parkeerautomaten op straat en de parkeerterreinen vervangen door nieuwe deuren, voorzien van een groot verlicht LCD scherm, voor het gebruiksgemak. Gewoon het kenteken invoeren in de parkeerautomaat en klaar. Dat is wel zo makkelijk!
De automaten ondersteunen betaalpassen en contactloos betalen. Op de parkeerterreinen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade kan straks ook nog met muntgeld betaald worden.
In 2015 werden de parkeervergunningen gedigitaliseerd alsook met mobiel betalen voor straatparkeren. In 2017 werd de digitalisering voor het bezoekersparkeren ingevoerd. Nu worden de betaalautomaten vervangen. Hiermee wordt het parkeerbonnetje achter de voorruit vervangen door de invoer van het kenteken in de parkeerautomaat. De plaatsing van de nieuwe automaten is gisteren begonnen en wordt op 15 maart afgerond.

Sinds 2015 kiezen steeds meer parkeerders voor het gemak van 'mobiel parkeren' waarbij het parkeergeld wordt afgerekend via een mobiele telefoon. Meer dan 50% van de parkeertransacties gebeurt op dit moment mobiel. Mobiel parkeren is gemakkelijk en snel en kan met een app, via sms of door te bellen.

Op ruim 80 plaatsen in Gouda zijn algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze kunnen gebruikt worden door bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart (als bestuurder of als passagier). Parkeren is hier gratis en er is géén invoer nodig van het kenteken in de parkeerautomaat. De gehandicaptenparkeerkaart moet wel goed zichtbaar achter de voorruit liggen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties