Foto:

Oud voorzitter VVD Gouda de provincie in

Gouda - Voor de komende Provinciale Verkiezingen hebben de liberalen veel Gouds ijzer in het vuur. Behalve Boy Noordijk en Gouds fractievoorzitter Ronald Verkuijl staat er ook in de top van de lijst een kandidaat met een band met Gouda, Erwin Hoogland.

Erwin Hoogland is geen onbekende in het Goudse. Hij was voorzitter van de VVD en verliet Gouda om te studeren aan de militaire Führungsakademie in Hamburg (D). Direct na de twee gedeputeerden Floor Vermeulen en Jeannette Baljeu staat hij op plaats 3. Naast verschillende bestuursfuncties was hij VVD-vicefractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij werd toen regionaal bekend om zijn heldere en liberale visie in grote dossiers zoals vliegveld Twente, ruimte voor de IJssel en Jeugdzorg.

In Zuid-Holland wil hij zich inzetten voor betere bereikbaarheid en een weloverwogen energietransitie, zoals een betere aansluiting van Westergouwe op de A12, een fietsbrug naar het centrum van Gouda en met beleid van het gas af! Hij heeft daarbij niet alleen oog voor de economische en veiligheidsaspecten, maar ook voor de gevolgen voor de burgers en het milieu. Zij mogen niet het kind van de rekening worden.

De fractievoorzitter van de Goudse VVD Ronald Verkuijl is verheugd met zijn kandidatuur. "Ik ken Erwin als collega als officier heeft hij al 35 jaar een uitstekende staat van dienst. Hij is meermaals uitgezonden en gaf meerdere jaren leiding aan het Defensie Crisis Actieteam, onder andere tijdens de MH-17-ramp. Momenteel vervult hij de functie van Strategisch Militair Adviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

win Hoogland: "Ik spreek veel met hardwerkende mannen en vrouwen; bouwvakkers, militairen, politieagentes, verplegers, marktkooplui, tuinders, verkoopsters en winkeliers. Ik zie het bij iedereen terug; onzekerheid over hun omgeving, het klimaat, veiligheid op straat, of ze straks nog wel een baan hebben. Zij zien een onzekere toekomst, niet alleen voor zichzelf maar vooral voor hun kinderen. Zij zijn ook de mannen en vrouwen, vaders en moeders, opa's en oma's die hun schouders onder de komende uitdagingen willen zetten. Schouder aan schouder wil ik met hen bouwen aan een leefbare en toekomstbestendige provincie. Ik wil de grenzen opzoeken van het mogelijke en volop ruimte geven aan nieuwe ontwikkelingen. Ik kan dit niet alleen. Ik wil graag gebruik maken positieve, creatieve en vernieuwende ideeën die er volop zijn onder de mensen. Daar heb ik een oor voor, dat vind ik belangrijk."

Ronald Verkuijl valt hem bij; "Net als de Goudse VVD is Erwin No-nonsens, recht door zee en een doener vol energie. Een man waarop Zuid-Holland kan bouwen en de toekomst mee in kan gaan. Samen met Boy en Erwin gaan we een interessante periode in, waarbij een overwinning voor de VVD tijdens de Provinciale Verkiezingen ook eindelijk echt voelbare verschillen kan maken voor onze stad. Daar heeft iedere Gouwenaar baat bij. Wij gaan voor Gouda."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden