Er komt een einde aan de parkeerautomaat met betaalkaartjes. 
Foto: Marianka Peters
Er komt een einde aan de parkeerautomaat met betaalkaartjes. Foto: Marianka Peters

Kentekenparkeren nu ook in Gouda

Gouda - Binnenkort komt er een einde aan de parkeerkaartjes. In navolging op andere steden, stapt ook Gouda over naar kentekenparkeren. De komende weken worden de parkeerautomaten op straat en de parkeerterreinen vervangen door 70 nieuwe parkeerautomaten.

Deze hebben beter verlichte schermen en met een kaartje achter de ruit plaatsen behoort tot het verleden. Gewoon het kenteken invoeren in de parkeerautomaat en klaar. Dat is wel zo makkelijk! De automaten ondersteunen betaalpassen en contactloos betalen. Op de parkeerterreinen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade kan straks ook nog met muntgeld betaald worden.

Na de succesvolle introductie van mobiel betalen voor straatparkeren in 2015 en de digitalisering van de parkeervergunningen en het bezoekersparkeren in 2017, worden nu de betaalautomaten vervangen. Hiermee wordt het parkeerbonnetje achter de voorruit vervangen door de invoer van het kenteken in de parkeerautomaat. De plaatsing van de nieuwe automaten start op 5 maart en is op 15 maart afgerond.

Sinds 2015 kiezen steeds meer parkeerders voor het gemak van 'mobiel parkeren' waarbij het parkeergeld wordt afgerekend via een mobiele telefoon. Meer dan 50% van de parkeertransacties gebeurt op dit moment mobiel. Mobiel parkeren is gemakkelijk en snel en kan met een app, via sms of door te bellen.

Op ruim 80 plaatsen in Gouda zijn algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze kunnen gebruikt worden door bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart (als bestuurder of als passagier). Parkeren is hier GRATIS en er is géén invoer nodig van het kenteken in de parkeerautomaat. De gehandicaptenparkeerkaart moet wel goed zichtbaar achter de voorruit liggen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden